FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnji predizborni skup HDZ-a za Virovitičko-podravsku županiju

VIROVITICA, 6. svibnja 2005. (Hina) - Na večerašnjem središnjempredizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Viroviticui Virovitičko-podravsku županiju, na kojemu je bio i predsjednikstranke, Ivo Sanader, predstavljene su kandidacijske liste HDZ-a zavirovitičko Gradsko vijeće te za Skupštinu Virovitičko-podravskežupanije na skorašnjim izborima.
VIROVITICA, 6. svibnja 2005. (Hina) - Na večerašnjem središnjem predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, na kojemu je bio i predsjednik stranke, Ivo Sanader, predstavljene su kandidacijske liste HDZ-a za virovitičko Gradsko vijeće te za Skupštinu Virovitičko-podravske županije na skorašnjim izborima.

Također su predstavljeni nositelji lista HDZ-a u 13 općina i tri grada Virovitičko-podravske županije.

Nositelj županijske liste Stjepan Feketić naglasio je kako je plan HDZ-a ravnomjerno razvijanje svih jedinica lokalne uprave i samouprave kroz 17 poduzetničkih i slobodnih zona, u kojima bi se otvorilo 2000 radnih mjesta.

"Bitan naglasak u našem programu je razvoj poljoprivrede jer Virovitičko-podravska županija ima 100.000 hektara oraničnih površina i tradiciju u proizvodnji žitarica i industrijskog bilja. Tome planiramo dodati proizvodnju radno intenzivnih i visokodohodovnih kultura kao što su voće, povrće, ljekoviti i aromatično bilje, vinogradarstvo i razvoj stočarstva. Na taj bi se način na selu, metodom samozapošljavanja, zaposlilo tisuću poljoprivrednika", kazao je Feketić.

Predsjednik HDZ-a i Vlade, premijer Ivo Sanader, govoreći o radu Vlade RH, naglasio je kako je pod vodstvom HDZ-a u Hrvatskoj smanjena nezaposlenost te da izvoz raste tri puta brže od uvoza. Dodao je i kako je prošlogodišnja turistička sezona najbolja u povijesti hrvatskog turizma te da je Vlada uspjela smanjiti deficit državnog proračuna.

"Nema toga što mi od 1989. godine, od kada smo osnovali stranku, nismo ostvarili - od osamostaljenja države, međunarodnog priznanja, obrane i otpora agresoru, oslobađanja zemlje, mirne reintegracije i obnove zemlje. Ostvarit ćemo i zadnji cilj koji smo zacrtali u prvim dokumentima HDZ-a, a to je pridruživanje Hrvatske Europi. Pod vodstvom HDZ-a Hrvatska će ući u Europsku uniju", rekao je Sanader.

Zaključio je kako je HDZ "sve ono što je obećao i ostvario".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙