FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka: Turski put prema EU ovisit će o dobrosusjedskim odnosima

ATENA, 13. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Turski put prema članstvu uEuropskoj uniji ovisit će o njezinim dobrosusjedskim odnosima, izjavioje u petak grčki premijer Kostas Karamanlis tijekom parlamentarnedebate o vanjskoj politici.
ATENA, 13. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Turski put prema članstvu u Europskoj uniji ovisit će o njezinim dobrosusjedskim odnosima, izjavio je u petak grčki premijer Kostas Karamanlis tijekom parlamentarne debate o vanjskoj politici.

"Tursko napredovanje prema EU ovisi o njezinim djelima. Turska je obvezna razviti dobre odnose sa susjednim zemljama i prihvatiti mirovna nastojanja u svojoj vanjskoj politici", rekao je Karamanlis i pozvao Ankaru da poduzme napore u rješavanju ciparskog problema. Također je zatražio ponovno otvaranje pravoslavne teološke škole u Istanbulu.

Aktualna grčka vlada podupire Turski zahtjev da se priključi Uniji, ali napominje da se pri donošenju konačne odluke o članstvu moraju uzeti u obzir turski odnosi sa susjednim zemljama.

Oporbeni čelnik George Papandreu optužio je vladu da bezuvjetno podupire turska integracijska nastojanja, a ne dobija ništa zauzvrat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙