FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugo, prošireno izdanje knjige Dunje Ujević "Ministar obrane"

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Objavljeno je prošireno izdanje knjige"Ministar obrane - Jedno sjećanje na Gojka Šuška" novinarke DunjeUjević.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Objavljeno je prošireno izdanje knjige "Ministar obrane - Jedno sjećanje na Gojka Šuška" novinarke Dunje Ujević.

U drugom, proširenom izdanju knjige (232 str.) autorica je uz 32 priče, u kojima kroz životopis ratnoga ministra obrane Gojka Šuška piše o vremenu stvaranja hrvatske države, priložila novih osam poglavlja - Poslije priče, Oslobođenje - drugi put, Metafora Gotovina, Bez Oluje nema Hrvatske, Hrvatski vremepolov, Petnaest minuta za nas, Adenauer i Kohl i Umjesto kraja.

Opisujući stanje i ozračje u Splitu nakon završetka Domovinskog rata godine 1995., Dunja Ujević u knjizi piše: "Od četvrtoga ujutro, od Gospe o' Sniga, kad se pročulo da su naši krenili, cili grade nije pisnija. Nije to bilo šta je na početak osmoga miseca vrućina za poludit. Ovi pu to je bila tišina iz duše. Sve dok nije bilo sigurno da smo ji raznili. E, a onda je, bome sve to šta se skupilo tribalo izbacit iz sebe. Izbacivalo se na sve strane, na sve načine. Grad je grmio."

Prvo izdanje knjige objavio je 2003. zagrebački nakladnik "Alfa", a drugo izdanje objavljeno je u autoričinoj nakladi.

Novinarka Dunja Ujević (1948.) radila je kao komentatorica u Večernjem listu i na Hrvatskoj televiziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙