FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga fra Šite Ćorića "S one strane granice"

ZAGREB/MOSTAR, 10. svibnja 2005. (Hina) - "S one strane granice -Izabrani interviewi i dokumenti" fra Šimuna Šite Ćorića objavio jemostarski nakladnik Fram-Ziral i Hrvatska matica iseljenika izZagreba.
ZAGREB/MOSTAR, 10. svibnja 2005. (Hina) - "S one strane granice - Izabrani interviewi i dokumenti" fra Šimuna Šite Ćorića objavio je mostarski nakladnik Fram-Ziral i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba.

Knjiga je svojevrstan suvremeni ljetopis hrvatske stvarnosti, piše na internetskim stranicama hercegovačkih franjevaca. Dodaje se kako "hrvatska stvarnost u domovini i iseljeništvu u knjizi izranja kao otpor suvremenim silnicima. Ma gdje da smo jedno smo i moramo se boriti za svoju slobodu i svoju samostalnost", piše na franjevačkim internetskim stranicama.

U knjizi "S one strane granice - Izabrani interviewi i dokumenti" ( 252 str.), podijeljenoj na dva poglavlja, objavljeno je 39 fra Šitinih interviewa i 40 dokumenata, a pogovor knjizi napisao je Josip Gracin.

Fra Šimun Šito Ćorić (1949.), hercegovački franjevac, objavio je više književnih djela, nosača zvuka i znanstvenih radova, a među njima i knjigu "Tjeskobe hrvatskih emigranata". Predsjednik je Hrvatskoga svjetskog kongresa, sveučilišni profesor i dugogodišnji svećenik misionar u hrvatskim katoličkim misijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙