FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga E. Čića "Hrvatska glazba i glazbenici"

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Knjigu Emila Čića "Hrvatska glazba iglazbenici - stotinu izabranih članaka" objavila je sredinom tjednasplitska Naklada Bošković i zagrebačka Naklada E. Čić.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Knjigu Emila Čića "Hrvatska glazba i glazbenici - stotinu izabranih članaka" objavila je sredinom tjedna splitska Naklada Bošković i zagrebačka Naklada E. Čić.

Knjiga "'Hrvatska glazba i glazbenici - stotinu izabranih članaka' sveobuhvatan je kompendij hrvatske glazbe i njezine sadašnjost u kojoj su objedinjeni pogledi na daleku i bližu prošlost kao i na pojedine skladatelje, dirigente, muzikologe, glazbene kritičare i glazbene činovnike koje autor hvali ili nemilosrdno raskrinkava britkim i jetkim primjedbama", piše u predgovoru knjige recenzent Josip Magdić.

Knjiga "Hrvatska glazba i glazbenici - stotinu izabranih članaka" (524 str.) podijeljena je u pet poglavlja u kojima autor piše o filozofiji glazbene povijesti i povijesti glazbe, hrvatskim skladateljima 20. stoljeća i njihovim idejama, muzikološke recenzije, eseje o hrvatskim zaslužnim muzikolozima, a u poglavlju razgovori o glazbi objavljuje intervjue i kratke životopise hrvatskih glazbenika.

Tekstovi u knjizi nastali su od 1982. do 2005., a objavljivani su u novinama i periodici. Na kraju knjige objavljen je popis autorovih članaka, sažetak na engleskom jeziku i kazalo osobnih imena.

Emil Čić (1958.) je muzikolog, glazbeni kritičar i prevoditelj. Objavio je knjigu "Povijest hrvatskih neprijatelja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙