FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanka Broz sama kuha i čisti

BEOGRAD,1. lipnja 2005. (Hina) - Jovanka Broz se ne javlja na telefon ine otvara vrata vile u Bulevaru mira 75, živi u oskudici, od državnemirovine - danju je sama, kuha, čisti i pegla, a noću o njoj brinu, nasmjenu, tri pripadnika sigurnosti, piše beogradski list "Blic".
BEOGRAD,1. lipnja 2005. (Hina) - Jovanka Broz se ne javlja na telefon i ne otvara vrata vile u Bulevaru mira 75, živi u oskudici, od državne mirovine - danju je sama, kuha, čisti i pegla, a noću o njoj brinu, na smjenu, tri pripadnika sigurnosti, piše beogradski list "Blic".

Premda joj je 81 godina, udovica Josipa Broza Tita fizički se dobro osjeća, ali je ogorčena odnosom države i medija prema njoj.

"Nisu točne glasine da je bolesna. U odličnoj je psihofizičkoj kondiciji", rekao je za "Blic" Slobodan Ugrinovski, predsjednik makedonske Udruge štovatelja Titovog lika i djela koji se povremeno telefonom čuje s Titovom udovicom.

"U njenoj je kući tijekom noći osiguranje. Ima ih trojica koji se smjenjuju: Srbin, Makedonac i Bosanac. Oni joj i kupuju kruh, mlijeko i ostale potrepštine, a jednom tjedno dolazi i vrtlar. Živi od državne mirovine. Odbija svaku pomoć prijatelja jer smatra da je to stvar države", kaže još Ugrinovski.

Poznata folk pjevačica Lepa Brena šalje joj cvijeće za 8. ožujka i za "Blic" kaže "kako od raspada SFRJ time izražava poštovanje Jovanki koju je upoznala 1981. godine."

Neki su beogradski mediji objavili kako poznati pjevač Zdravko Ćolić materijalno pomaže Jovanku Broz. On, međutim, za "Blic" kaže kako" ne bježi od toga da pomogne, ali do sada nije bilo za tako nešto prilike, niti mu se nitko obratio. Skrb o svim umirovljenima bi trebala voditi država i žao mu je što, kako čuje, Titova udovica teško živi".

List podsjeća kako je "nekoliko mjeseci nakon Titove smrti, pod prijetnjom oružjem i u spavaćici, Jovanka izbačena iz Bijelog dvora i preseljena u vilu u Bulevaru mira 75. Bilo joj je dozvoljeno ponijeti točno 198 predmeta sa sobom."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙