FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porast profita Banca Intese za 46 posto

RIM, 31. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najveća talijanska bankarskagrupacija Banca Intesa izvijestila je o rastu profita za 46 posto uprvom ovogodišnjem tromjesečju, na 620 milijuna eura.
RIM, 31. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Najveća talijanska bankarska grupacija Banca Intesa izvijestila je o rastu profita za 46 posto u prvom ovogodišnjem tromjesečju, na 620 milijuna eura.

Uprava banke također je priopćila da je odobrila strateški sporazum o upravljanju imovinom s francuskom bankom Credit Agricole, po kojem će ona imati 65-postotni udjel u njihovom zajedničkom ulaganju Nextra Investment Management.

Banca Intesa zadržat će 35 posto udjela i primiti oko 850 milijuna eura. Očekuje se da će ta operacija generirati zaradu od oko 750 milijuna eura.

U svijetlu rezultata prvog tromjesečja, napravljenih prema novim međunarodnim računovodstvenim standardima, Banca Intesa ostvarila je svoj cilj "značajnog poboljšanja neto dobiti", koji je postavljen u poslovnim planovima za razdoblje od 2003. do 2005.

Osim toga, uprava je odobrila prodaju više od 9 milijardi eura 'teških' kredita za koje postoje sumnje u naplatu i 81 posto odjela za kredite Intesa Gestione Crediti tvrtkama Fortress and Merrill Lynch za 2,045 milijardu eura u gotovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙