FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 3. svibnja

ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 3. svibnja.
ZAGREB, 2. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 3. svibnja.

ZAGREB - Osnivači Vijeća stranih ulagača (Foreign Investitors Council) predstavit će na konferenciji za novinare planove za rad tog novoosnovanog Vijeća. Vijeće stranih ulagača osnovano je s ciljem zajedničkog rada stranih ulagača u Hrvatskoj na poboljšanju uvjeta poslovanja za strane i domaće tvrtke. (10,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

SISAK - Poslovodstvo Ine predvođeno predsjednikom Uprave Tomislavom Dragičevićem izvijestit će na konferenciji za novinare u Sisku o modernizaciji Ininih rafinerija (10,30 sati, Rafinerijski dom Ina - Rafinerije nafte Sisak, Ante Kovačića 1).

ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ) i društvo za upravljanje investicijskim fondovima PBZ Invest predstavit će rezultate poslovanja PBZ Investa. Prema izvorima iz PBZ-a, imovina šest fondova kojima upravlja PBZ Invest premašila je 1 milijardu kuna (12,00 sati, VIP klub PBZ-a, Vlaška 53).

ZAGREB - Na tematskoj konferenciji Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb, raspravljat će se o kreditnim programima Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (HAMAG). Kako se najavljuje, bit će predstavljeni kreditni programi HBOR-a za razvitak malog i srednjeg poduzetništva te garancijski programi HAMAG-a. Raspravljat će se i o problemima u realizaciji poduzetničkih kredita (11,00 sati, HGK - Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Ministarstvo financija do sada je zaprimilo, obradilo i evidentiralo oko 4.000 prijava važećih ugovora o koncesijama, a uskoro se može očekivati i početak operativnog funkcioniranja Registra koncesija, najavio je pomoćnik ministra financija Krešimir Dragić. "Postupak ustroja Registra koncesija je u samoj finalizaciji i može se očekivati skori početak njegova operativnog funkcioniranja", kazao je Dragić u razgovoru za Hinu. Ministarstvo financija krajem studenoga 2004. objavilo je Pravilnik o ustroju i vođenju Registra koncesija, a svi davatelji koncesija - Vlada, resorna ministarstva, ili izvršna tijela županija, odnosno gradova i općina - do kraja siječnja ove godine bili su dužni Ministarstvu dostaviti ispunjene pripadujuće obrasce i ugovore o koncesiji.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u ožujku ove godine zadržala istu razinu proizvodnje kao i u veljači, a u usporedbi sa ožujkom prošle godine porasla je za 1,3 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. To su podaci izračunati iz indeksa trenda-ciklus koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice. U prvom tromjesečju uočava se usporavanje rasta industrijske proizvodnje. Naime, nakon blagih stopa rasta u drugoj polovici prošle godine (od 0,1 do 0,3 posto) na mjesečnoj razini trend ciklus industrijske proizvodnje pokazuje da je ta proizvodnja u siječnju i ožujku zadržana na razini iz prethodnog mjeseca, dok je u veljači zabilježeno smanjenje za 0,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e.mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙