FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.
ZAGREB, 3. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Radnici mesne industrije Sljeme i ovu su noć proveli ispred sjedišta Vlade RH, na Trgu Svetog Marka, očekujući današnji nastavak pregovora u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo koji bi, kako očekuju, trebao dovesti do nagodbe svih vjerovnika i dogovora o obeštećenju radnika. Radnici se nadaju da će na popodnevnom sastanku biti usuglašen tekst sporazuma o nagodbi između Uprave Sljemena, Finagre i sindikata, te da će radnici dobiti čvrsta jamstva od većinskog vlasnika Finagre da će biti obeštećeni prije likvidacije poduzeća. Uprava Finagre d.o.o. opovrgnula je danas tvrdnje predstavnika Sindikata poljoprivrede kako je na sastancima sindikata, Vlade i Sljemena d.d. zaključeno da će Finagra isplatiti plaće i otpremnine radnicima Sljemena, te dostaviti jamstva za to.

ZAGREB - U raketiranju Zagreba na današnji dan 1995. godine u 12,10 sati jednim je projektilom iz višecjevnog raketnog bacača pogođena Klinika za dječje bolesti iz Klaićeve. Ranjeno je šest osoba, nekoliko roditelja te djelatnici bolnice - medicinska sestra i strojarski tehničar. Tijekom demontiranja jednog od mnogobrojnih "zvončića" razasutih po dvorištu bolnice, smrtno je stradao policajac-pirotehničar Ivan Markulin. Središnji događaj obilježavanja 10. godina od raketiranja bolnice održava se u HNK-u gdje će, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, večeras biti predstavljeni dokumentarni film i zbornik "Dječja bolnica kao meta".

PULA - Pročelnik kabineta istarskog župana Oriano Otočan najavio je na konferenciji za novinstvo događaje kojima će se od 3. do 10. svibnja obilježiti Tjedan Europe u Istarskoj županiji. U četvrtak, 5. svibnja pomoćnica ministrice vanjskih poslova i europskih integracija i tajnica Pregovaračke skupine za pregovore o pristupanju Hrvatske EU, Tamara Obradović održat će predavanje na temu "Hrvatska na putu u Europsku uniju - ususret pregovorima" . Istoga dana održat će se i svečana sjednica Županijskog savjeta za europske integracije. U sklopu Tjedna Europe u Istri održat će se i okrugli stolovi te prigodne manifestacije namijenjene mladima, najavio je pročelnik kabineta istarskog župana Oriano Otočan.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u ožujku ove godine zadržala istu razinu proizvodnje kao i u veljači, a u usporedbi sa ožujkom prošle godine porasla je za 1,3 posto, objavljuje Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od travnja prošle do ožujka ove godine u usporedbi s proizvodnjom iz razdoblja od travnja 2003. do ožujka 2004. veća je za 2,6 posto. U prvom tromjesečju primjećuje se usporavanje rasta industrijske proizvodnje, nakon blagog rasta u drugoj polovici prošle godine (od 0,1 do 0,3 posto) na mjesečnoj razini trend ciklusa industrijske proizvodnje pokazuje da je proizvodnja u siječnju i ožujku zadržana na razini iz prošlog mjeseca, dok je u veljači zabilježeno smanjenje za 0,1 posto.

ZAGREB - Ministarstvo financija do sada je zaprimilo, obradilo i evidentiralo oko 4.000 prijava važećih ugovora o koncesijama, a uskoro se može očekivati i početak operativnog funkcioniranja Registra koncesija, najavio je pomoćnik ministra financija Krešimir Dragić. Dodao je kako je postupak ustroja Registra koncesija u samoj finalizaciji te se može se očekivati skori početak operativnog funkcioniranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙