FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Jović i čelnici općine Bosanski Brod o povratku Hrvata

MOSTAR, 26. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici općinske vlasti BosanskiBrod u četvrtak su u razgovoru s hrvatskim članom Predsjedništva BiHIvom Mirom Jović izrazili spremnost pomoći povratku Hrvata na područjesvoje općine, a osobito u provedbi programa pomoći iz RepublikeHrvatske, priopćio je Jovićev ured.
MOSTAR, 26. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici općinske vlasti Bosanski Brod u četvrtak su u razgovoru s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Ivom Mirom Jović izrazili spremnost pomoći povratku Hrvata na područje svoje općine, a osobito u provedbi programa pomoći iz Republike Hrvatske, priopćio je Jovićev ured.

Jović je tijekom dana u četvrtak posjetio župe u Bosanskom Brodu i Plehanu kod Dervente, koje su Daytonskim sporazumom pripale Republici Srpskoj i koje su tijekom rata razorene, a Hrvati iz njih iseljeni.

Gvardijan franjevačkog samostana na Plehanu kod Dervente fra Mirko Filipović informirao je Jovića, navodi se u priopćenju, o katastrofalno lošem povratku žitelja na područje te župe koja je prije rata imala 7.500, a danas, po fra Mirkovim tvrdnjama, samo dvjestotinjak ljudi. Od 2.000 prijašnjih kuća na području župe Plehan do sada je obnovljeno samo 200, rekao je fra Mirko Filipović. Prilikom Jovićeve posjeta Plehanu, darovana je oprema za rad novosagrađene ambulante u tom mjestu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙