FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski zastupnici posjetili ogranak Matice hrvatske i "Napredak" u Sarajevu

SARAJEVO,24. svibnja(Hina) - Članovi Odbora za vanjsku politikuHrvatskog sabora, koje je predvodio predsjednik Gordan Jandroković,završili su u utorak dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, gdje suboravili na poziv Komisije za vanjsku politiku Zastupničkog domaParlamenta BiH.
SARAJEVO,24. svibnja(Hina) - Članovi Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, koje je predvodio predsjednik Gordan Jandroković, završili su u utorak dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, gdje su boravili na poziv Komisije za vanjsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Drugog dana boravka u Sarajevu, hrvatski su parlamentarci posjetili ogranak Matice hrvatske u tom gradu, gdje ih je primio predsjednik fra Perica Vidić.

Tijekom dana oni su u pratnji hrvatskog veleposlanika u BiH Josipa Vrbošića obišli i središnjicu Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" i razgovarali s njegovim predsjednikom Franjom Topićem.

Kako je priopćeno iz "Napretka", Topić je zastupnicima u Hrvatskom saboru prenio da ovo društvo svojim radom pokazuje kako se u BiH može graditi i voljeti, svoje a da se pri tom ne stvaraju neprijatelji.

"Ovdje ima života za Hrvate i moram reći da u Hrvatskoj još uvijek vlada suprotno mišljenje. Treba dakle promijeniti odnos Hrvatske prema Hrvatima u BiH i stoga molim da radite na tome", kazao je Topić ovom prigodom.

Gordan Jandroković se suglasio kako je ustavna i moralna zadaća Republike Hrvatske pomagati Hrvate i njihove projekte u BiH, a samim tim i "Napredak", istaknuvši kako će i Sabor i hrvatska vlada još snažnije poduprijeti projekte Hrvata u BiH.

Saborski zastupnici su nakon Sarajeva posjetili i franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙