FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojnici NATO-a pretresli stan Karadžićevog sina na Palama

SARAJEVO,26. svibnja 2005.(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni iHercegovini nastavili su u četvrtak operaciju na Palama, započetu danprije i u kojoj pretresaju objekte koje koriste članovi obiteljibivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića.
SARAJEVO,26. svibnja 2005.(Hina) - Pripadnici snaga NATO-a u Bosni i Hercegovini nastavili su u četvrtak operaciju na Palama, započetu dan prije i u kojoj pretresaju objekte koje koriste članovi obitelji bivšeg vođe bosanskih Srba Radovana Karadžića.

Glasnogovornik stožera NATO-a u Sarajevu Derek Chappell izjavio je novinarima kako je u četvrtak pretresen stan u središtu Pala kojega koristi Karaždićev sin Saša.

U srijedu je pak pretražena obiteljska kuća u kojoj žive Karadžićeva supruga Ljiljana i kći Sonja.

"Želimo doći do informacija o Radovanu Karadžiću", kazao je Chappell objasnivši kako izravni cilj operacije nije bilo uhićenje bivšeg vođe bosanskih Srba za kojim već deset godina traga Haški sud.

Pretrese na Palama obavilo je nekoliko desetaka američkih vojnika u punoj ratnoj opremi i uz potporu većeg broja borbenih vozila.

Tijekom protekla dva dana nije zabilježen nikakav izgred niti je bilo tko na Palama pružao otpor vojnicima sa znakovljem NATO-a na odorama.

Po završetku pretresa kuće Karadžićevih na Palama u srijedu su pripadnici NATO-a odnijeli više kutija nepoznate sadržine.

Glasnogovornik Chappell kazao je kako su privremeno oduzeti neki predmeti koji će sada biti podvrgnuti kriminalističkoj analizi.

Navodno je cilj te analize povjeriti je li Karadžić nedavno boravio na Palama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙