FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo MORH-a u posjetu Ministarstvu obrane BiH

SARAJEVO,5. svibnja(Hina) - Izaslanstvo Ministarstva obrane i oružanihsnaga Republike Hrvatske doputovalo je u četvrtak u dvodnevni posjetMinistarstvu obrane i oružanim snagama Bosne i Hercegovine, priopćiloje Ministarstvo obrane BiH.
SARAJEVO,5. svibnja(Hina) - Izaslanstvo Ministarstva obrane i oružanih snaga Republike Hrvatske doputovalo je u četvrtak u dvodnevni posjet Ministarstvu obrane i oružanim snagama Bosne i Hercegovine, priopćilo je Ministarstvo obrane BiH.

U priopćenju se navodi kako je posjet realiziran u sklopu bilateralne vojne suradnje Hrvatske i BiH te u povodu priprema za slanje postrojbe pirotehničara iz BiH u Irak gdje trebaju obavljati poslove uništavanja prikupljenih neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Ministarstvo obrane BiH podsjeća na to da Hrvatska već sudjeluje u nekoliko mirovnih misija Ujedinjenih naroda te u mirovnoj operaciji NATO-a u Afganistanu.

Tijekom boravka u BiH gostima iz Hrvatske predstavljeni su aspekti sudjelovanja oružanih snaga u operacijama osiguravanja mira, a posebice se razgovaralo o planiranju, opremanju, zdravstvenoj zaštiti, logističkoj potpori i statusnim pitanjima vojnika, njihovu transportu te izviđanju područja operacija i komunikacijama.

Planom bilateralne suradnje u oblasti obrane između Hrvatske i BiH za 2005. godinu predviđeno je nekoliko oblasti koje uz suradnju u mirovnim operacijama podrazumijevaju i onu u obrazovanju i obuci, mjere za pristupanje euroatlantskim integracijama i potporu reformama obrane.

Zajednički je ocijenjeno kako se ovakvom suradnjom podupire sudjelovanje dviju zemalja u mirovnim operacijama kao i postizanje standarda NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙