FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Avaz": Mladić u Srbiji, ICTY ne zna gdje je Karadžić

SARAJEVO,5. svibnja(Hina) - Bivši zapovjednik vojske bosanskih SrbaRatko Mladić i dalje se skriva u objektu Vojske Srbije i Crne Gore uPančevu a trenutačno se provodi opsežna istraga nad tri osobe koje suizravno povezane s ovim haaškim optuženikom, tvrdi u četvrtaksarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO,5. svibnja(Hina) - Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić i dalje se skriva u objektu Vojske Srbije i Crne Gore u Pančevu a trenutačno se provodi opsežna istraga nad tri osobe koje su izravno povezane s ovim haaškim optuženikom, tvrdi u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na izvore iz obavještajnih krugova ovaj list tvrdi kako je Mladić u Srbiji i dalje pod zaštitom vojske a kao dokaz za to navodi da su trenutačno pod istragom djelatni pripadnici VSCG Branislav Puhalo i Dragan Lalović za koje se sumnja da su pripadnici osobnog Mladićeva osiguranja.

Pod istragom pripadnika NATO-a u BiH je navodno još jedna osoba koja je godinama u Banjoj Luci podizala plaće što ih je Mladić dobivao od Vojske Republike Srpske.

Činjenica da je Mladić bio na platnom popisu VRS unatoč činjenici da je protiv njega podignuta optužnica za ratne zločine otkrivena je početkom ove godine kada je po nalogu ureda Visokog predstavnika (OHR) provedene istraga i utvrđeno da je šest osoba iz vojnih struktura Republike Srpske bilo umiješano u takve aktivnosti.

Tvrdnju da se Mladić definitivno i dalje nalazi u Srbiji prenosi i "Oslobođenje" citirajući kao izvor Antona Nikforoviča za kojega je navedeno da je suradnik tužiteljice Carle del Ponte.

Ovaj dužnosnik Ureda glavnog tužitelja Haaškog tribunala naveo je međutim kako tužiteljstvo nema točne informacije gdje se sada nalazi Radovan Karadžić.

"Znamo da je Ratko Mladić u Srbiji ali ne i gdje je Karadžić", kazao je Nikiforovič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙