FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miletić: Karadžić je viđen u istočnoj Hercegovini 7. travnja

SARAJEVO,11. svibnja 2005.(Hina) - Radovan Karadžić doista je viđentijekom travnja u jednom restoranu u istočnoj Hercegovini, izjavio jeravnatelj Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova FederacijeBosne i Hercegovine Zlatko Miletić.
SARAJEVO,11. svibnja 2005.(Hina) - Radovan Karadžić doista je viđen tijekom travnja u jednom restoranu u istočnoj Hercegovini, izjavio je ravnatelj Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić.

U izjavi koju u srijedu prenosi sarajevsko "Oslobođenje" Miletić je pojasnio kako je Karadžić opažen dok je ručao sa suprugom Ljiljanom u ugostiteljskom objektu koji se nalazi na putu između Foče i Gacka.

"Federalna je policija procijenila da je informacija o lokaciji na kojoj se nalazio Karadžić sa suprugom pouzdana te ju je proslijedila Tužiteljstvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), izjavio je Miletić.

Istodobno kada i federalni MUP, izvor koji je opazio Karadžića usmeno je o tome izvjestio i državnog tužitelja Marinka Jurčevića, navodi Miletić, no pri tom ističe kako mu nije poznato je li on izdao nalog za bilo kakvu akciju.

Informaciju o tome da je Karadžić nedavno opažen na području istočnog dijela BiH ranije ovog tjedna objavio je britanski Guardian navodeći kako su ga tamo identificirali istražitelji koji rade za Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Miletić je prvi dužnosnik koji je potvrdio točnost te informacije uz pojašnjenje kako je Guardian jedino bio u krivu kada je tvrdio da se to dogodilo 14. travnja.

Prvi čovjek federalne policije također tvrdi kako nisu istinite izjave dužnosnika vlade Republike Srpske da oni nisu dobili takve informacije o Karadžiću pa stoga nisu ni mogli poduzeti neku akciju.

Karadžićeva supruga, komentirajući navode medija o njezinu nedavnom susretu s mužem, izjavila je u utorak za beogradske medije kako to nisu točne informacije.

"Nisam se vidjela sa svojim suprugom jer to nije moguće i to dobro znaju oni koji me prate", kazala je Ljiljana Zelen-Karadžić koja većinu vremena i dalje provodi na Palama.

Ona tvrdi kako to mjesto gotovo da i ne napušta osim u slučajevima kakav je bio nedavni pogreb Karadžićeve majke zbog čega je putovala u Nikšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙