FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kontaktna skupina: Još se puno mora obaviti prije procjene o kosovskom ispunjenju standarda

KOSOVO-KONTAKTNA SKUPINAKontaktna skupina: Još se puno mora obaviti prije procjene o kosovskom ispunjenju standarda,25. svibnja 2005. (Hina) - Kontaktna skupina drži da je ostalo jošmnogo posla da se dovrši prije sveobuhvatne procijene da li je Kosovodostiglo standarde demokratskog društva, izjavio je u srijedu šefnjemačkog Ureda u Prištini Juergen Engel.
,25. svibnja 2005. (Hina) - Kontaktna skupina drži da je ostalo još mnogo posla da se dovrši prije sveobuhvatne procijene da li je Kosovo dostiglo standarde demokratskog društva, izjavio je u srijedu šef njemačkog Ureda u Prištini Juergen Engel.

Diplomati iz zemalja članica Kontaktne skupine u Prištini su premijera Vlade Kosova Bajram Kosumija i čelnike vodećih oporbenih stranaka, Hashim Thaqia i Veton Surroia obavijestili o sastanku Kontaktne skupine koji je održan u ponedjeljak u Londonu kao priprema za sjednicu Vijeća Sigurnosti UN o Kosovu, zakazanu za petak.

Kontaktna skupina ima jedinstveno stajalište o ispunjenju standarda, kazao je šef njemačkog Ureda nakon razgovora s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem. "Istog smo mišljenja glede procesa na Kosovu i nema suprotnih stajališta, uključujući i Rusiju", kazao je Engel.

"Suglasili smo se da je sveobuhvatna procjena dostignutosti standarda blizu, ali da još ima posla koji se treba zajedno obaviti", kazao je je njemački diplomat.

Vijeće Sigurnosti UN će u petak razmotriti najnoviji izvještaj o radu UNMIK-a s "tehničkom procjenom" napretka u dostizanju osam standarda koje su definirali UN i Kontaktna skupina. Poslije toga bi, krajem lipnja ili početkom srpnja, trebala biti izrađena sveobuhvatna ocjena ispunjenja standarda o kojoj ovisi početak razgovora o statusu Kosova.

Najavljeno je da će glavni tajnik UN-a Kofi Annan imenovati posebnoga izaslanika za tu ocjenu. Ukoliko ona bude pozitivna, razgovori o statusu bi, prema najavama iz UN, mogli početi u rujnu ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙