FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: "Kačaničkoj skupini " 20 godina zatvora

PRIŠTINA,12.svibnja.2005(Hina) - Međunarodno sudsko vijeće pri Okružnomsudu u Prištini osudilo je u četvrtak trojicu od petorice bivšihpripadnika Oslobodilačke vojske Kosova iz općine Kačanik na jugoistokuKosova optužene za ratne zločine.
PRIŠTINA,12.svibnja.2005(Hina) - Međunarodno sudsko vijeće pri Okružnom sudu u Prištini osudilo je u četvrtak trojicu od petorice bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova iz općine Kačanik na jugoistoku Kosova optužene za ratne zločine.

Ejup Runjeva poznat kao zapovjednik "Era" je osuđen na 8 godina zatvora, Enver Axhami na 6 godina i Rrustem Dema također na 6 godina zatvora, dok je sud oslobodio optužbe zbog nedostatka dokaza dvojicu optuženih.

Ovu skupinu je optužnica teretila da u razdoblju od 27. veljače do 21. ožujka 1999. godine zajedno s drugim osobama počinili ratne zločine protiv civilnoga stanovništva općine Kačanika, Oni su, prema optužnici, zaustavili, ilegalno uhitili i pretukli jedan broj civila albanske nacionalnosti, pod izgovorom da su lojalni srpskim vlastima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙