FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juncker sumnja u skoro rješenje statusa Kosova

STRASBOURG, 27. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjedavajući Europskeunije, luksemburški premijer Jean-Claude Juncker, izrazio je u srijeduu Strasbourgu sumnju da je došao trenutak za rješavanje pitanjakonačnog statusa Kosova.
STRASBOURG, 27. travnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjedavajući Europske unije, luksemburški premijer Jean-Claude Juncker, izrazio je u srijedu u Strasbourgu sumnju da je došao trenutak za rješavanje pitanja konačnog statusa Kosova.

"Nisam uvjeren da je stigao trenutak za konačno rješavanje pitanja statusa Kosova", rekao je Juncker novinarima upitan o otvaranju pregovora o konačnom statusu Kosova, predviđenim načelno za 2005. godinu.

"Zabrinut sam zbog razvoja događaja na Kosovu", dodao je ocjenivši da je riječ o "jednom od najtežih" problema u Europi.

"Pitanje Kosova ne tiče se samo Kosova nego će se odraziti na cijelu regiju", rekao je luksemburški premijer.

Međunarodna zajednica uvjetuje otvaranje pregovora o konačnom statusu Kosova poštivanjem demokratskih normi. Vuk Drašković, ministar vanjskih poslova SCG, isključio je u izjavi 13. travnja da bi pregovori mogli početi ove godine jer nije postignut napredak u pogledu demokracije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙