FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fallaci optužena u Italiji za blaćenje islama

RIM, 25. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski sudac naložio jepopularnoj spisateljici i novinarki Oriani Fallaci da pred talijanskimsudom mora odgovarati za blaćenje islama u svojoj posljednjoj knjizi.
RIM, 25. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Talijanski sudac naložio je popularnoj spisateljici i novinarki Oriani Fallaci da pred talijanskim sudom mora odgovarati za blaćenje islama u svojoj posljednjoj knjizi.

Odluka je razljutila talijanskog ministra pravosuđa, ali i oduševila muslimanske aktiviste, koji optužuju Fallaci da u svojoj knjizi "Snaga razuma", objavljenoj prošle godine, potiče na vjersku mržnju.

Fallaci živi u New Yorku i redovito izaziva bijes muslimana otvorenom kritikom islama nakon terorističkih napada 11. rujna na američke gradove.

U knjizi "Snaga razuma", Fallaci je napisala da su teroristi u posljednjih 20 godina u ime Kurana ubili 60000 ljudi i ocijenila da islamska vjera "sije mržnju umjesto ljubavi i ropstvo umjesto slobode".

Sudac u Bergamu, Armando Grasso, odlučio je da se protiv Fallaci treba podignuti optužnica. Odluku temelji na 18 rečenica iz njezine knjige, tvrdeći da su neke riječi koje je upotrijebila "bez sumnje uvredljive za islam i one koje prakticiraju tu vjeru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙