FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafijev sin: Libija i SAD otvorit će veleposlanstva do konca 2005.

SHOUNEH, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Libija i Sjedinjene Državeotvorit će do konca 2005. svoja veleposlanstva u Washingtonu i uTripoliju, izvijestio je u petak Seif al-Islam Gadafi, sin libijskogčelnika Moamara Gadafija, na Svjetskom gospodarskom forumu u Jordanu.
SHOUNEH, 20. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Libija i Sjedinjene Države otvorit će do konca 2005. svoja veleposlanstva u Washingtonu i u Tripoliju, izvijestio je u petak Seif al-Islam Gadafi, sin libijskog čelnika Moamara Gadafija, na Svjetskom gospodarskom forumu u Jordanu.

"Krajem ove godine imat ćemo veleposlanstvo u Washingtonu, a SAD će imati veleposlanstvo u Libiji", rekao je Seif al-Islam Gadafi novinarima u ljetovalištu Shouneh na Mrtvom moru.

SAD i Libija obnovili su 28. lipnja 2004. izravne diplomatske veze nakon 24-godišnjeg prekida. Dvije zemlje trenutačno su zastupljene uredima za vezu, u očekivanju da se otvore veleposlanstva.

Dvije su zemlje započele normalizaciju odnosa pošto je Tripoli koncem 2003. odlučio odustati od svakog oružja za masovno uništavanje te pristao na suradnju u aferi Lockerbie. Washington je ukinuo velik dio gospodarskih sankcija.

Gadafi mlađi je rekao da će se u sklopu gospodarskih reforma do konca godine privatizirati pet državnih banaka, dodajući da će stranci u tim bankama moći imati manjinske udjele.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙