FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: IDF bi autonomnu regiju Istru

PULA,12. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskogforuma (IDF) i nositelj liste IDF-a za Skupštinu Istarske županijeLuciano Delbianco izjavio je danas u Puli kako je vladajuća stranka uIstri, Istarski demokratski sabor (IDS), napustila idejuregionalizma, te je predložio da se "oživi ideja autonomne regijeIstre".
PULA,12. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik Istarskoga demokratskog foruma (IDF) i nositelj liste IDF-a za Skupštinu Istarske županije Luciano Delbianco izjavio je danas u Puli kako je vladajuća stranka u Istri, Istarski demokratski sabor (IDS), napustila ideju regionalizma, te je predložio da se "oživi ideja autonomne regije Istre".

"Tražimo takvu regiju s Pulom kao glavnim gradom te zahtijevamo decentralizaciju ovlasti i novca i svega što je potrebno da bi se regija mogla normalno razvijati", rekao je na konferenciji za novinare Delbianco.

Dodao je kako IDF "ne prihvaća statističke regije, nego povijesnu regiju Istru", te da će se "decentralizacijom države na povijesne regije stvoriti preduvjeti za jasno funkcioniranje lokalne samouprave kao oblika autonomnog odlučivanja građana o bitnim pitanjima vezanim za uži životni prostor".

Delbianco je također kazao kako "IDF želi da se o sudbini istarskog zemljišta i poduzeća raspravlja u Istri".

Bruno Langer rekao je kako su "u tijeku ove predizborne kampanje pale maske".

"To što istarski župan podupire Vladu nije nikakva novost jer je do sada bio u tihoj, a od sada je i u javnoj koaliciji s HDZ-om", ustvrdio je Langer. Dodao je kako su "ovi izbori povijesni za Istrane jer odlučuju o njihovoj sudbini te o sudbini javnog zemljišta u Istri".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙