FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena mapa Lupinovih fotografija

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - U povodu skorog otvorenja Modernegalerije i uvrštenja fotografija u njezin fundus, u Ovalnoj je dvoranite galerije danas predstavljena fotografska mapa "Best of Lupino".
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - U povodu skorog otvorenja Moderne galerije i uvrštenja fotografija u njezin fundus, u Ovalnoj je dvorani te galerije danas predstavljena fotografska mapa "Best of Lupino".

Mapa kroz stotinjak fotografija daje pregled stvaralaštva Stephana Lupina tijekom nekoliko ciklusa, a kako je naglasio ravnatelj Moderne galerije Igor Zidić, riječ je o remek djelima fotografije u kojima dolazi do izražaja ukupno bogatstvo njegovog umjetničkog jezika.

Osvrćući se na Lupinov svjetski poznat ciklus "Moji anđeli", koji je također uvršten u mapu, Zidić je rekao kako Lupino akceptira i predstavlja svijet teško bolesne djece, čiji je pogled teško izdržati, ali se mora, kako bi se pomoglo.

Lupino nije samo fotograf ženskog akta, već pokazuje često interes i za ono što je "s druge strane uobičajenog" - žrtve, nesretnike i invalide, i upravo tamo započinje njegovo suosjećanje za malog čovjeka, ustvrdio je Zidić.

Obzirom da Moderna galerija u svojim zbirkama nema niti jedne fotografije, Zidić je najavio kako će se uskoro u njezinom fundusu naći i uspješnice hrvatske fotografije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙