FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba najboljih svjetskih novinskih fotografija 13. svibnja u NSK

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Izložba najboljih svjetskihnovinskih fotografija objavljenih tijekom prošle godine bit ćeotvorena 13. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK),priopćeno je iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Izložba najboljih svjetskih novinskih fotografija objavljenih tijekom prošle godine bit će otvorena 13. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), priopćeno je iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

World Press Photo najprestižnije je svjetsko natjecanje u novinskoj fotografiji, a dodjeljuje ga neovisna i neprofitna organizacija istoga imena osnovana u Nizozemskoj 1955. s ciljem promicanja rada profesionalnih novinskih fotografa, podsjećaju iz HND-a.

Izložba svake godine gostuje u više od 40 zemalja, a Zagreb je i ove godine domaćin te prestižne izložbe od 13. svibnja do 5. lipnja.

Izložba predstavlja nagrađene fotografije iz deset tematskih kategorija, a na natjecanje je prijavljen rekordan broj fotografa uz rekordan broj snimaka - 4266 profesionalnih fotografa iz 123 zemlje prijavilo je 69.190 fotografija.

Trinaest vrhunskih fotografa, urednika, novinara i fotografskih profesionalaca međunarodnog žirija za najbolju je fotografiju izabralo snimku žene koja oplakuje člana obitelji poginulog u naletu tsunamija u Tamil Naduu u Indiji autora Reutersova fotoreportera Arkoa Datte iz Indije, ističe se u priopćenju HND-a.

Kako se dodaje, fotografija je snimljena 28. prosinca 2004.

Arko Datta primio je nagradu u iznosu od 10.000 eura na svečanosti u Amsterdamu 24. travnja.

Tvrtka "Canon" naknadno će mu uručiti kameru "Canon EOS-1Ds Mark II".

Sveukupno je nagrađeno 50 fotografa iz 24 zemlje.

Organizatori zagrebačke izložbe su HND, NSK i veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, a pokrovitelj je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Ove godine World Press Photo obilježava 50 godina postojanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙