FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Rajić otkupljuje dionice Lure

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Poduzetnik Luka Rajić, zastupan poRaiffeisenbank Austria iz Zagreba, objavio je ponudu za preuzimanjepreostalih redovnih dionica tvrtke Lura, i to po cijeni od 350 kuna zadionicu.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Poduzetnik Luka Rajić, zastupan po Raiffeisenbank Austria iz Zagreba, objavio je ponudu za preuzimanje preostalih redovnih dionica tvrtke Lura, i to po cijeni od 350 kuna za dionicu.

Luka Rajić, kako se navodi u Ponudi za preuzimanje koju prenosi Zagrebačka burza, trenutno je vlasnik 2.741.560 redovnih dionica Lure, u ukupnom nominalnom iznosu od 274.156.000 kuna, što čini 91,39 posto temeljnog kapitala tvrtke, odnosno 91,40 posto glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Lure s pravom glasa.

Temeljni kapital Lure iznosi ukupno 300 milijuna kuna, a podijeljen je na 3.000.000 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 100 kuna po dionici. Lura je također vlasnik 563 trezorske dionice iz kojih prava miruju.

Rajić se, kako je navodi u Ponudi za preuzimanje, obvezuje od svih dioničara Lure otkupiti sve redovne dionice s pravom glasa, koje nisu opterećene nikakvim knjižnim niti izvanknjižnim teretima. Predmet ponude nisu dionice na kojima je zasnovan teret.

Za svaku otplaćenu dionicu obvezuje se platiti iznos od 350 kuna, a za svaku neotplaćenu dionicu isti iznos ali umanjen za iznos prijevremene i jednokratne otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Rok važenja ponude za preuzimanje je 30 dana od dana njene objave u Narodnim novinama i Vjesniku.

U ponudi Luke Rajića navodi se kako mu je cilj zadržavanje i utvrđivanje vodeće pozicije Lure na domaćem tržištu, uz istovremeno jačanje udjela na tržištima susjednih zemalja, kao i optimiziranje troškova i daljnje osuvremenjivanje poslovanja.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙