FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pintarić odgovara Sisačko-moslavačkom HND-u

SISAK, 24. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Građanske stranke Sisak(GSS-a) Božidar Pintarić danas je prosvjedovao zbog priopćenjaIzvršnog odbora sisačko-moslavačkog županijskog ogranka Hrvatskognovinarskog društva u kojem se njega i stranku navodi kao primjer svečešćih pritisaka na medije i novinare u Sisku i županiji.
SISAK, 24. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Građanske stranke Sisak (GSS-a) Božidar Pintarić danas je prosvjedovao zbog priopćenja Izvršnog odbora sisačko-moslavačkog županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva u kojem se njega i stranku navodi kao primjer sve češćih pritisaka na medije i novinare u Sisku i županiji.

U subotu 21. svibnja "Jutarnji list" je objavio priopćenje GSS -a kojim je Božidar Pintarić reagirao na dan ranije objavljen tekst novinarke Koraljke Djetelić, ocjenjujući da je ona tendenciozno i zlonamjerno prikazala izborne rezultate u Sisku. Nakon toga, istoga dana priopćenjem za javnost koje je objavila i Hina, oglasio se županijski IO HND-a. U tom se priopćenju ocjenjuje da je Pintarić svojom reakcijom za loše izborne rezultate okrivio novinarku "Jutarnjeg lista" Koraljku Djetelić.

Koraljka Djetelić je predsjednica županijskog ogranka HND-a.

Pintarić se današnjim priopćenjem pita "je li to tijelo novinarske udruge pročitalo tekst novinarke Djetelić, koji, po njegovom mišljenju tendenciozno omalovažava njega i GSS, nastojeći unijeti razdor među strankama i obiteljima".

Pintarić navodi da je u spornom tekstu u Jutarnjem od 20. svibnja navedeno "da je Božidar Pintarić kao nositelj samostalne liste GSS-a na lokalnim izborima, sa 402 dobivena glasa, oduzeo pobjedu svom sinu, sadašnjem gradonačelniku Siska Dinku Pintariću iz HDZ-a, koji je bio nositelj liste Koalicije HDZ-HSLS-DC".

"Ne stoje zlonamjerne tvrdnje novinarke da smo mi nekome oduzeli glasove, jer smo i mi u predizbornoj kampanji bili izloženi pritiscima", naveo je u današnjem priopćenju Pintarić.

GSS i njezin predsjednik Pintarić smatraju "da građane treba zaštititi od optužbi i napada pojedinih novinara, jer građani nemaju medije u rukama da dokažu svoja prava, koja su im zbog medijske blokade uskraćena". "Novinari su zbog građana, a ne zbog stranaka i pojedinaca, zato se mediji ne bi smjeli koristiti za osobna priopćenja i odabrane kategorije građana, nego moraju biti bliski građanima u interesu pravde i neovisnog novinarstva", naveo je Pintarić u ime GSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙