FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: Povrijeđeni su međunarodno pravo i odluke VS-a

OSIJEK,10. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić, nadanašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare, kazao je da jeHrvatska stranka prava preneražena "mlakim reagiranjem hrvatskihdužnosnika na proširenje optužnica Haaškog tužiteljstva za generaleMarkača i Čermaka, čime je povrijeđeno međunarodno pravo, ali i odlukeVijeća sigurnosti koje je UNPA zone priznalo okupiranim dijelovimaRepublike Hrvatske".
OSIJEK,10. svibnja 2005.(Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare, kazao je da je Hrvatska stranka prava preneražena "mlakim reagiranjem hrvatskih dužnosnika na proširenje optužnica Haaškog tužiteljstva za generale Markača i Čermaka, čime je povrijeđeno međunarodno pravo, ali i odluke Vijeća sigurnosti koje je UNPA zone priznalo okupiranim dijelovima Republike Hrvatske".

Dodao je kako će na sjednici Hrvatskog sabora 18. svibnja zatražiti raspravu i zauzimanje stajališta o tim, kako je rekao, neprimjerenim zahtjevima Haaškog tužiteljstva.

Vlada mora učiniti zaokret prema Haaškom sudu, ustvrdio je i dodao da je proširenje optužnica u suprotnosti s Ustavom i Deklaracijom o Domovinskom ratu. Upitao je "kako se nakon svega mogu osjećati roditelji i djeca poginulih hrvatskih branitelja te svi stradalnici Domovinskog rata".

Ne zna se gdje je kraj takvih i sličnih optužnica i stoga je država obvezna da "počne voditi ozbiljniju politiku prema Haagu", rekao je Đapić.

Na upit hoće li zatražiti izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, kako je sinoć najavio na predizbornom skupu u Belišću, odgovorio je da je "na svu sreću saborsko zasjedanje 18. svibnja, t.j. za nekoliko dana". "Vidjet ćemo hoće li se u dnevni red uvrstiti naš zahtjev, no od njega nećemo odustati", istaknuo je Đapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙