FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND: Politički angažirani novinari nisu objektivni

ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)upozorio je danas uoči predstojećih lokalnih izbora da novinari kojisu politički angažirani u izborima ne mogu istodobno o izborimaobjektivno izvještavati jer se na taj način nalaze u sukobu interesa.
ZAGREB, 25. travnja 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) upozorio je danas uoči predstojećih lokalnih izbora da novinari koji su politički angažirani u izborima ne mogu istodobno o izborima objektivno izvještavati jer se na taj način nalaze u sukobu interesa.

HND upozorava da novinari koji rade u izbornim stožerima ili se nalaze na izbornim listama, a istodobno obavljaju svoj novinarski posao, makar i posredno vezan uz izbore, ne mogu objektivno izvještavati o političkim događanjima i predizbornoj kampanji jer se "nesumnjivo nalaze u sukobu interesa".

Novinari, kao i svi ostali građani imaju pravo sudjelovati na izbornim listama, no politički angažman nipošto se ne smije unositi u profesionalni posao, stoji u priopćenju HND-a.

Novinarsko društvo drži da bi uredništva medijskih kuća novinarima koji na bilo koji način sudjeluju u izborima trebala onemogućiti svako promicanje izbornih programa. Smatraju također da je osobni rizik novinara koliko će oni nakon izbora izgubiti na svojoj novinarskoj vjerodostojnosti.

U HND-u kažu da je u predizbornu kampanju angažiran popriličan broj novinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙