FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kutini otvorena izložba vina

KUTINA, 24. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji kutinske Udrugevinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić" večeras je otvorena12. izložba vina koja će, uz stručno vođene degustacije, potrajati do29. svibnja.
KUTINA, 24. svibnja 2005. (Hina) - U organizaciji kutinske Udruge vinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić" večeras je otvorena 12. izložba vina koja će, uz stručno vođene degustacije, potrajati do 29. svibnja.

Zahvaljujući na potpori Ministarstvu poljoprivrede, Županiji Sisačko-moslvačkoj i Gradu Kutini predsjednica Organizacijskog odbora Biserka Stojić rekla je da je s 219 uzoraka riječ o dosada najbogatijoj izložbi.

Kazala je da sve više na vrijednosti dobiva njezino promicanje izvornih hrvatskih sorti. Tako je 40 izlagača ponudilo devet sorti: od kontinenalnog domaćeg moslavačkog škrleta do dalmatinskog plavca malog, istarske malvazije...

Upravo na tu izvornu, ali i kao moguću turističku izvoznu vrijednost vina hrvatskog porijekla podsjetio je Srećko Selanec, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Ukazao je i na nužne poticaje daljnjem razvoju vinogradarstva.

Čestitke uspješnim vinarima uputio je i Velimir Kvesić, zamjenik sisačko-moslavačkog župana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙