FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: raspravom o obalnoj straži zaključeno zasjedanje

ZAGREB,24. svibnja(Hina) - Raspravom o SDP-ovu Prijedlogu zakona oobalnoj straži Hrvatski je sabor zaključio današnje zasjedanje, a otom će zakonskom tekstu raspravljati i sutra.
ZAGREB,24. svibnja(Hina) - Raspravom o SDP-ovu Prijedlogu zakona o obalnoj straži Hrvatski je sabor zaključio današnje zasjedanje, a o tom će zakonskom tekstu raspravljati i sutra.

SDP-ov prijedlog predviđa osnivanje obalne straže kao jedinstvene civilne službe koja bi na sebe preuzela poslove vezane uz pomorstvo i more koji su, po riječima Antuna Peruška, razjedinjeni, prema tome i nedovoljno učinkoviti.

Ustrojem obalne straže, ističe, uvela bi se veća sigurnosno-ekološka zaštita hrvatskog dijela Jadrana, uz racionalnije korištenje ljudskih i materijalnih resursa.

O tom su prijedlogu večeras raspravljali samo klubovi HSP-a te HDZ-a, koji je istaknuo potrebu osnivanja obalne straže, uz stav da će to bolje od SDP-a svojim prijedlogom urediti Vlada.

Tonči Tadić (HSP) neozbiljnim je ocijenio ponašanje vlasti da, unatoč tomu što je proglašen ekološko-ribolovni pojas, nije ustrojila nikakvu službu koja bi štitila i nadzirala taj pojas i ostali dio Jadrana.

Ipak, usprotivio se SDP-ovu prijedlogu da obalna straža bude posebna služba, jer bi to, kaže, bilo preskupo, već da bi trebala biti 'umrežena' s ratnom mornaricom i policijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙