FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o 'zastupničkim zakonima'

ZAGREB,23. svibnja(Hina) - Pred Hrvatskim saborom sutra će se naćizakonski prijedlozi koje su pripremili zastupnici ili njihovi klubovi,među njima i prijedlog petero SDP-ovaca da se nulta stopa PDV-a uvedei na potrepštine za djecu do sedam godina, dnevne novine, HRT-ovupristojbu, razminiranje.
ZAGREB,23. svibnja(Hina) - Pred Hrvatskim saborom sutra će se naći zakonski prijedlozi koje su pripremili zastupnici ili njihovi klubovi, među njima i prijedlog petero SDP-ovaca da se nulta stopa PDV-a uvede i na potrepštine za djecu do sedam godina, dnevne novine, HRT-ovu pristojbu, razminiranje.

Taj prijedlog, formaliziran kroz izmjene Zakona o PDV-u, pred Sabor dolazi s negativnim mišljenjima matičnog Odbora za financije i državni proračun te hrvatske Vlade.

Prihvaćanjem tih izmjena, ističe Vlada, smanjili bi se prihodi državnog proračuna, a SDP-ovi predlagatelji nisu niti približno procijenili negativne učinke tog smanjenja na proračun.

SDP-ovci, odnosno njihov Klub, autori su i zakonskih prijedloga o obalnoj straži i o izmjenama Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata o kojima će Sabor također raspravljati.

U nastavku 14. sjednice, očekuju ga i zakonski prijedlozi Frane Piplovića (DC) - o medicinski potpomognutoj oplodnji te o saborskoj televiziji.

Saslušavanjem svjedoka, rad sutra nastavlja povjerenstvo koje istražuje poslovanje s državom poduzeća bivšeg predsjednika Sabora Zlatka Tomčića i bivšeg ministra graditeljstva Radimira Čačića.

Zbog blagdana Tjelova, Sabor će ovaj tjedan zasjedati dva dana - u utorak i u srijedu kada će se, u večernjim satima svečano obilježiti 30. svibnja - Dan Hrvatskog sabora.

Prije 15 godina, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi slobodno izabran višestranački Sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙