FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: pet posto stranaca u ukupnom broju stanovnika

RIM, 9. svibnja 2005. (Hina/AR) - Broj imigranata u Italiji je sveveći i stranci čine pet posto od ukupnog broja stanovnika.
RIM, 9. svibnja 2005. (Hina/AR) - Broj imigranata u Italiji je sve veći i stranci čine pet posto od ukupnog broja stanovnika.

U prihvatni centar na otoku Lampedusi, južno od Sicilije, u ponedjeljak ujutro stiglo je novih 219 ilegalnih imigranata, priopćila je talijanska policija. U centru se već nalaze 203 imigranta koji su stigli prije nekoliko dana.

Plovilo od 12 metara, na kojemu je bilo 219 imigranata, uočeno je u noći na ponedjeljak na pučini ispred Lampeduse. Tijekom noći su patrolni čamci financijske i obalne straže stigli do plovila, preuzeli imigrante i prebacili ih do otoka Lampedusa. Imigranti su izjavili da potječu iz raznih afričkih zemalja.

Po statističkim podacima koji su objavljeni u ponedjeljak, u Italiji, s dozvolom boravka, živi tri milijuna stranaca, a 1970. bilo ih je samo 140 tisuća. U 35 godina, kako je u ponedjeljak objavio talijanski Caritas, prisutnost stranaca u Italiji porasla je za 30 puta. Šest od 10 imigranata živi na sjeveru zemlje, uglavnom je riječ o bračnim parovima, a svaki peti stranac je maloljetan.

Stranci u Italiji čine pet posto ukupnog stanovništva, što odgovara europskom prosjeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙