FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor raspravio Pravilnik o javnosti svoga rada

ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Hrvatski sabor popodne je, bez većihzamjerki, raspravio predloženi pravilnik o javnosti rada Sabora injegovih radnih tijela i time napravio važan korak u donošenju dokumenta na koji se čeka već desetak godina.
ZAGREB,18. svibnja(Hina) - Hrvatski sabor popodne je, bez većih zamjerki, raspravio predloženi pravilnik o javnosti rada Sabora i njegovih radnih tijela i time napravio važan korak u donošenju dokumenta na koji se čeka već desetak godina.

Pravilnikom se, u velikoj mjeri, formalizira već prisutna praksa glede organiziranog posjeta građana, saborskih prijenosa, akreditiranja novinara itd.

Novinarima ostaje obveza akreditiranja, s tim da bi im u roku od 30 dana od dana stupnja na snagu pravilnika, tajnik Sabora trebao izdati nove akreditacije, odnosno registracijske kartice.

To bi, pak, trebalo uvesti reda u akreditiranje, jer, kako navodi potpredsjednik Sabora Mato Arlović, na popisu akreditiranih sada je 500-600 osoba, iako je svima jasno da u Sabor dolazi kudikamo manje novinarima.

Tajnik Sabora akreditacije će izdavati i stranim novinarima, s tim da će prije pribaviti mišljenje Ministarstva vanjskih poslova, do sada su 'stranci' trebali samo akreditaciju iz Ministarstva.

Građani koji organizirano žele posjetiti Sabor to će moći činiti samo u grupi s najviše 50 osoba, uz najavu pet dana ranije.

Osim pasa vodiča slijepih osoba, druge životinje ne mogu u Sabor.

S obzirom da se na akt koji je predložilo saborsko Predsjedništvo primjenjuje drug čitanje Sabor će ga vjerojatno donijeti na danas započetoj, 14. sjednici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙