FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 24. svibnja

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 24. svibnja.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 24. svibnja.

ZAGREB - Pred Hrvatskim saborom naći će se zakonski prijedlozi koje su pripremili zastupnici ili njihovi klubovi, među njima i prijedlog petero SDP-ovaca da se nulta stopa PDV-a uvede i na potrepštine za djecu do sedam godina, dnevne novine, HRT-ovu pristojbu i razminiranje. Taj prijedlog dolazi pred Sabor s negativnim mišljenjima matičnog Odbora za financije i državni proračun te hrvatske Vlade. SDP-ovci, odnosno njihov Klub, autori su i zakonskih prijedloga o obalnoj straži i o izmjenama Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata o kojima će Sabor također raspravljati. U nastavku 14. sjednice, Sabor očekuju i zakonski prijedlozi Frane Piplovića (DC) o medicinski potpomognutoj oplodnji te o saborskoj televiziji (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u svezi zaključenih ugovora između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu ili djelomičnom vlasništvu dužnosnika održat će sjednicu na kojoj će svjedoci davati izjave (zgrada Sabora, dvorana "Ivan Mažuranić" u 13,30 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare održat će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na temu: Provedba Zakona o dopuni zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti (zgrada Sabora, dvorana "Stjepan Radić" u 12 sati).

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) održat će nakon sjednice konferenciju za novinare (Prostorije Zavoda, Margaretska 3 u 15 sati).

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održat će konferenciju za novinare na temu "Sindikati protiv obezvrjeđivanja kune i napada na životni standard stanovništva" (Radnički dom, Trg kralja Krešimira 2 u 10 sati).

ZAGREB - Znanstveni skup u povodu 100. obljetnice smrti Ivana Krstitelja Tkalčića. Skup "Život i djelo Ivana Krstitelja Tkalčića" organiziraju Društvo za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije "Tkalčić" i Zbor prebendara Prvostolne crkve zagrebačke (Kaptol 31 u 9 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Eme Vesely "Izbor Pape". Ema Vesely rođena je u Zagrebu 1939., a u Rimu boravi od 1966., studira teologiju i radi na hrvatskom programu Radio Vatikana (Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27 u 18 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Nevia Šetića "O povezanosti Istre s ostalim hrvatskim zemljama - Naša sloga 1870-1915", (Hrvatski institut za povijest, Opatička 10 u 13,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Josip Vaništa - crteži, akvareli, pasteli, 1945.-2005.", (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 12 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal-Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙