FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga Radio Marija podsjeća HHO, HND i PEN centar na pravilo druge strane

ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Katolička Udruga Radio Marijaocijenila je danas da su se Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava(HHO), Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Hrvatski PEN centar"napamet" svrstali na stranu autora satiričkog crtanog serijalaZlikavci, a da nisu čuli i "drugu stranu".
ZAGREB, 10. svibnja 2005. (Hina) - Katolička Udruga Radio Marija ocijenila je danas da su se Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO), Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Hrvatski PEN centar "napamet" svrstali na stranu autora satiričkog crtanog serijala Zlikavci, a da nisu čuli i "drugu stranu".

Udruga Radio Marija je početkom svibnja Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predala peticiju s gotovo 43 tisuće potpisa kojom je zatražila skidanje Zlikavaca s programa jer tvrdi da taj serijal vrijeđa "katoličke vjernike i njihove svetinje".

HHO, HND i Hrvatski PEN centar podržali su Zlikavce i usprotivili se njihovom ukidanju.

U Udruzi Radio Marija smatraju da su tri udruge to učinile, a da prije toga nisu saslušale njihovo "autentično stajalište".

"Ako i vaše udruge, percipirane u javnosti kao mjerodavne u pogledu sukreiranja javnog mnijenja, donose javna očitovanja bez elementarnog upoznavanja s autentičnim stajalištem obiju strana, možemo li očekivati ikakav napredak u demokratizaciji društva, na koju se u svojim izjavama pozivate", kaže predsjednik Udruge Radio Marija Ivica Relković u otvorenom pismu upućenom HHO-u, HND-u i Hrvatskom PEN centru. Stoga, Relković te udruge pita jesu li zainteresirane prvo čuti stajalište Udruge Radio Marije, a tek onda izići pred javnost s vlastitim stajalištima.

Iz Udruge Radio Marija najavljuju da će i drugim institucijama i pojedincima javno postavljati pitanja o problemu njihove peticije, a za sutra najavljuju otvoreno pitanje OESS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙