FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest korisnicima: ispravak vijesti HNA8069 "Udruga Roda..."

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Udruga roditelji u akciji Rodapriređuje u nedjelju u podne na Cvjetnom trgu mimohod pod nazivom"Bolesni a sami" kojim želi skrenuti pozornost javnosti na prava djeceu zdravstvenom sustavu, odnosna na problem njihova odvajanja odroditelja prilikom bolničkog liječenja djeteta.

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) -

Molimo korisnike da u vijesti HNA8069 emitiranoj pod naslovom "Udruga Roda priređuje u subotu mimohod "Bolesni a sami"" u naslovu i prvom odlomku isprave dan kada udruga priređuje mimohod tako da umjesto "... u subotu..." napišu "... u NEDJELJU...".

Ispravljeni naslov i vijest objavljujemo u cijelosti:

Udruga Roda priređuje u nedjelju mimohod "Bolesni a sami"

ZAGREB, 5. svibnja 2005. (Hina) - Udruga roditelji u akciji Roda priređuje u nedjelju u podne na Cvjetnom trgu mimohod pod nazivom "Bolesni a sami" kojim želi skrenuti pozornost javnosti na prava djece u zdravstvenom sustavu, odnosna na problem njihova odvajanja od roditelja prilikom bolničkog liječenja djeteta.

"Neka pravo na stalni boravak roditelja uz dijete na bolničkom liječenju postane standard koji se podrazumijeva", ističu Rode u današnjem priopćenju.

Pozivaju sve zainteresirane da se pridruže mimohodu koji će predvoditi Zli bubnjari od Cvjetnog trga do Jelačićeva trga i nazad.

Rode pozdravljaju jučerašnju odluku Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) kojim je majkama djece do pet godina starosti omogućen dnevni boravak uz hospitalizirano dijete i korištenje bolovanja.

"Te promjene na tragu su onog za što se Udruga Roda zalaže više godina - pravo roditelja na smještaj uz hospitalizirano dijete kroz 24 sata i neovisno o smještajnom kapacitetu ugovorne zdravstvene ustanove u kojoj se dijete liječi, dobi djeteta ili proizvoljno odabranom kriteriju doji li majka dijete ili ne", navodi se u priopćenju.

Roditeljima je vrlo teško ostvariti mogućnost boravka uz dijete, a najčešći izgovor je nedostatak prostora u bolnicama.

Rode traže da se roditeljima omogući boravak uz dijete prilikom uobičajenih medicinskih zahvata, da pravovremeno budu informirani o svim činjenicama i da liječnici i zdravstveno osoblje više uvažavaju njihovo poznavanje djeteta.

"Akcijom želimo još jednom naglasiti da pristup svakom bolesnom djetetu treba biti jedinstven i da naša djeca zaslužuju najbolje", navodi se u priopćenju Roda.

Uredništvo Hine

(Hina) yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙