FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Unatoč najavi, predstavnici udruga i Sanader nisu razgovarali o haaškoj optužnici

ZAGREB,12. svibnja(Hina) - Republička koordinacija udruga proisteklihiz Domovinskog rata na današnjem sastanku s premijerom Ivom Sanaderomnije, iako je to najavila, razgovarala o proširenoj i dopunjenojhaaškoj optužnici protiv generala Markača i Čermaka, rekao jenovinarima predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rataĐuro Dečak.
ZAGREB,12. svibnja(Hina) - Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata na današnjem sastanku s premijerom Ivom Sanaderom nije, iako je to najavila, razgovarala o proširenoj i dopunjenoj haaškoj optužnici protiv generala Markača i Čermaka, rekao je novinarima predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Đuro Dečak.

Danas o tome nismo razgovarali, vjerujemo da Vlada zna što joj je činiti, a udruge čvrsto stoje iza nje, izjavio je Dečak nakon sastanka.

Najavio je da će predstavnici udruga u srijedu sa saborske galerije pratiti premijerovo izlaganje o Vladinim stajalištima u povodu proširene i dopunjene haaške optužnice.

U pozivu koji je jutros poslala medijima, Koordinacija je navela kako je zatražila hitan sastanak s premijerom upravo zbog haaške optužnice u kojoj je promijenjena definicija "zločinačkog udruživanja" koje se proširilo na sve strukture vlasti u vrijeme vojnoredarstvene operacije Oluja. U pozivu nisu navedene mogućnosti razgovora i o drugim temama.

Dečak je nakon sastanka novinarima rekao da se razgovaralo o proslavi desete obljetnice akcije Oluja, te da su udruge premijeru i potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor prenijele nezadovoljstvo što nisu predviđene u državnom protokolu.

Obećano nam je da će se to ispraviti, istaknuo je Dečak.

Potvrdila je to potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Kosor navodeći da će braniteljske udruge na proslavi dobiti mjesto koje im pripada.

Vlada prihvaća udruge kao partnera, rekla je Kosor, naglašavajući da neće biti paralelnih proslava Oluje, da će deseta obljetnica te legitimne i veličanstvene akcije biti primjereno obilježena.

Udruge su, prenio je Dečak, izrazile i nezadovoljstvo iznosima koje dobivaju iz državnoga proračuna, a po modelu koji je utvrdila bivša, koalicijska Vlada. Upozorili smo da su nekim udrugama po tom modelu bitno smanjena sredstva.

Kosor najavljuje da će Vlada uskoro početi raspravu o državnom proračunu za 2006. Najavila je da će se model financiranja udruga, nastojati prilagoditi stvarnom životu i potrebama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙