FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30sati
ZAGREB, 2. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati

ZAGREB - Bivši šef SIS-a, Markica Rebić i izdavač lista "Hrvatsko slovo", Stjepan Šešelj, dvojica od četvorice haških optuženika koje se tereti za nepoštivanje suda zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka sa suđenja generalu Tihomiru Blaškiću, preuzeli su danas na zagrebačkom Županijskom sudu optužnice. Novinaru Ivici Marijačiću optužnica će biti uručena na zadarskom Županijskom sudu. Neslužbeno se doznaje da će novinaru Domagoju Margetiću optužnica biti uručena u pritvoru u kojemu se već nekoliko dana nalazi zbog nekih drugih razloga koji nisu povezani s haškom optužnicom.

ZAGREB - Radnici mesne industrije Sljeme iz Sesveta peti dan nastavljaju prosvjed na Markovu trgu, očekujući nastavak u petak početih pregovora u Vladi. Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede, Ivica Rogić, izjavio je da se jutros okupilo svih 300 radnika Sljemena, koji danas od većinskog vlasnika "Finagre" očekuju čvrsta jamstva da će biti obeštećeni nakon likvidacije poduzeća. Nastavak pregovora o sudbini radnika Sljemena najavljen je za 15 sati u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo.

ZAGREB - Ukupni dug središnje države, po najnovijim je podacima Hrvatske narodne banke, krajem veljače iznosio 99,3 milijarde kuna, što je za 11,8 milijardi kuna ili za 13,4 posto više nego prije godinu dana. U tom se povećanju više od 9,5 milijardi kuna odnosi na porast unutarnjeg duga središnje države, a 2,2 milijarde na povećanje inozemnog zaduženja. Rast unutarnjeg duga središnje države od 26,6 posto na godišnjoj razini, a inozemnog za umjerenih, i u odnosu na prethodnu godinu, znatno usporenih 4,3 posto, rezultat je orijentacije države na veće financiranje na domaćem tržištu.

VUKOVAR - Tridesetak hodočasnika, branitelja iz Hrvatske, BiH i Slovenije, krenulo je jutros s mjesta masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara na hodočašće, pod nazivom "Tihim koracima na spomen dvaju Domovinskih ratova, Ovčara-Bleiburg". Hodočašće će trajati 12 dana tijekom kojih će hodočasnici prijeći oko 600 kilometara, doznaje se od predsjednika Organizacijskog odbora hodočašća Petra Janjića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙