FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA SRIJEDU, 27. TRAVNJA

ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 27. travnja.#
ZAGREB, 26. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 27. travnja.#

ZAGREB - Vrhovni sud Republike Hrvatske domaćin je ovogodišnjeg sastanka Stalne konferencije predsjednika Vrhovnih sudova zemalja srednje Europe koji se od 26. do 29. travnja održava u Zagrebu na temu "Odgovornost sudaca za štetu". Stalna konferencija djeluje nekoliko godina, a čine je predsjednici Vrhovnih sudova Republike Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, zemalja koje su u vrijeme osnivanja tog tijela bile kandidati za prijem u članstvo Europske unije. Konferencija je osnovana radi razmjene iskustva u području sudbene vlasti u postupku pridruživanja EU, a od 2002. godine pozvan je da sudjeluje u radu konferencije i predsjednik Vrhovnog suda RH, kao poseban gost i jedini iz države koja tada nije imala status kandidata za pristup EU. Otvaranje sastanka je u hotelu Regent Esplanade u 9 sati, a susret s novinarima svih predsjednika Vrhovnih sudova koji sudjeluju na sastanku predviđen je u 11,15 sati, (Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa održat će konferenciju za novinare u povodu prvog zasjedanja Nacionalnog vijeća učenika RH. Na konferenciji će govoriti i ministar Dragan Primorac, čijom je odlukom u travnju 2005. imenovano Nacionalno vijeće učenika kao savjetodavno tijelo ministra, a čini po jedan učenik osnovne i srednje škole svake županije, (Trg hrvatskih velikana 6, 12 sati).

ZAGREB - Hrvatska udruga gluhoslijepih "Dodir" predstavit će udžbenik i interaktivni DVD za učenje hrvatskog znakovnog jezika "Znak po znak 1". Udžbenik i DVD su stvarale gluhe i gluhoslijepe osobe, a njima žele osigurati nužan temelj za priznavanje hrvatskog znakovnog jezika kao jezika manjina gluhih i gluhoslijepih u Hrvatskoj. Predstavljanju će nazočiti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. (hotel "Panorama", Trg sportova 9, 12 sati)

ZAGREB - Predstavljanje prvog twinning projekta između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Finske pod nazivom "Jačanje sanitarne inspekcije". Cilj projekta je ojačati djelovanje sanitarne inspekcije RH kroz unaprjeđenje učinkovitosti sustava sanitarnog nadzora, te uskladiti zakonodavstvo iz tog područja sa zakonodavstvom i najboljom praksom Europske unije. (Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5, 13 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa u povodu napisa u medijima i optužbi na rad Caritasova doma "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sazvao je sjednicu Biskupskog vijeća radi razmatranja napisa i komentara u medijima o toj temi, a na konferenciji za novinare govorit će ravnateljica Doma Jelena Brajša, predsjednik Hrvatskog Caritasa i povjerenik za Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomoćni biskup zagrebački mons. Josip Mrzljak, te pomoćni biskup zagrebačeki mons. Valentin Pozaić, (Caritasov dom u Brezovici, Brezovička 98, 10 sati).

ZAGREB - Tribinu u povodu 10. godišnjice vojno-redarstvene akcije "Bljesak" i oslobađanja okupiranog dijela zapadne Slavonije održat će se u organizaciji Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i Hrvatskog instituta za povijest. Pozdravnu riječ, prije predavanja vojnih stručnjaka i prikazivanja video zapisa iz operacije "Bljesak", uputit će ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest Milan Kruhek i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor. (Hrvatski institut za povijest, (Opatička 10, 12,30 sati)

ZAGREB - Program koalicije HNS-LS "Zagreb za 21. stoljeće" predstavit će predsjednica HNS-a te nositeljica liste Vesna Pusić, a na predstavljanju će biti i čelni ljudi s liste, (Kneza Mislava 8, 10,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan posjetit će Dugo Selo i Ivanić Grad. U Dugom Selu će biti od 9,30 do 12 sati, gdje će obići poduzeće Dalekovod, Radio Martin, Srednju školu i Sportsku dvoranu, a u Ivanić Gradu će boraviti od 12,30 do 15,30 sati, te će obići Đački dom, specijalnu bolnicu "Naftalan", gradilište sportske dvorane i Obiteljski radio Ivanić. Konferencija za novinare predviđena je za 16 sati u objektu "Seoski turizam Kuzele", Vinogradska 107, Šumećani.

ZAGREB - Svečana premijera trećeg igranog filma Dalibora Matanića "100 minuta slave", u kojemu se govori o nesretnoj ljubavi gluhonijeme slikarice Slave Raškaj

i njezinog mentora Bele Csikosa. Glavne uloge u filmu tumače Sanja Vejnović i Miki Manojlović, (kino "Cinestar", Branimirava ulica, 20,30 sati).

OSIJEK - Konferencija za novinare Organizacijskog zbora hodočašća, na kojoj će biti podnijet izvještaj o završetku organizacije hodočašća "Tihi koraci na spomen dvaju Domovinskih ratova Ovčara-Bleiburg". Bit će riječi o negativnim napisima u medijima o hodočašću, te stavovima Organizacijskog zbora hodočašća u povodu izjava predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera o Jasenovcu i Bleiburgu. Iznijet će se i stav hodočasnika, vukovarskih branitelja i invalida o političkoj situaciji u Osijeku, Slavoniji i Baranji. (prostorije HVIDR-e, I. meštrovića bb, 10 sati)

ZAGREB - U zagrebačkoj Židovskoj općini bit će predstavljen šesti po redu "Bejahad" - židovska kulturna scena, koji će se održavati na Hvaru od 24. rujna do 1. listopada. U sklopu programa na Hvaru održat će se brojni koncerti, izložbe, kazališne predstave, filmovi, promocije knjiga itd., a okupit će se brojni židovski intelektualci i umjetnici, kao i njihovi prijatelji iz cijeloga svijeta, (Židovska općina Zagreb, Palmotićeva ulica, 19,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjiga "Čovjek bez sudbine", "Likvidacija" i "Kadiš za nerođeno dijete" mađarskog nobelovca Imre Kertesza. Promocija se održava u sklopu Tjedna mađarske kulture, (Hrvatski kulturni klub, Trg maršala Tita 10, 13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Laskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808-600

telefaks:01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙