FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Završena akcija "Vojsko - voljno"

BANJA LUKA, 10. svibnja 2005. (Hina) - U povodu okončanja kampanje"Vojsko - voljno", Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD) u utorak jeu Banjoj Luci priopćio da je prikupljeno oko 55 tisuća potpisa građanaiz cijele zemlje koji se zauzimaju za ukidanje obveznog služenjavojnog roka i za raspuštanje rezervnog sastava te za uvođenjeprofesionalne vojske u BiH.
BANJA LUKA, 10. svibnja 2005. (Hina) - U povodu okončanja kampanje "Vojsko - voljno", Savez neovisnih socijaldemokrata (SNSD) u utorak je u Banjoj Luci priopćio da je prikupljeno oko 55 tisuća potpisa građana iz cijele zemlje koji se zauzimaju za ukidanje obveznog služenja vojnog roka i za raspuštanje rezervnog sastava te za uvođenje profesionalne vojske u BiH.

Voditelj kampanje Dubravko Suvara izjavio je tim povodom da je akcija pokrenuta 21. travnja ove godine i da će rezultati 'plebiscita' biti dostavljeni nadležnim tijelima parlamenta BiH.

"Pokazalo se da SNSD više vidi od drugih stranaka, jer smo ovu zamisao pokrenuli još prije osam godina, a drugima su trebali incidenti na Manjači i u Bileći da shvate da je neophodno ukidanje vojne obuke i rezervnog sastava, kao i profesionalizacija vojske", izjavio je Suvara novinarima u Banjoj Luci.

On je također rekao da ministar odbrane Republike Srpske Milovan Stanković sankcionira niže časnike Vojske RS pa čak i glasnogovornika svojega ministarstva čime izbjegava preuzeti osobnu odgovornost za događaje od 16. travnja kada su novaci RS u vojarnama na Manjači kod Banje Luke i u Bileći, unatoč službenom tekstu prisege državi BiH, izgovorili prisegu Republici Srpskoj. Taj incident izazvao je oštru osudu političke javnosti u BiH i Visokog predstavnika Paddija Ashdowna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙