FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije u Saboru

ZAGREB,23. svibnja(Hina) - Odbor za obilježavanje 60. obljetnicepobjede antifašističke koalicije uputit će ministarstvima prosvjete ikulture zahtjev za revidiranjem povijesnih udžbenika, te ponovnogpostavljanja uništenih antifašističkih spomenika, izvijestio jepredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, nakon današnje, za javnostzatvorene sjednice Odbora.
ZAGREB,23. svibnja(Hina) - Odbor za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije uputit će ministarstvima prosvjete i kulture zahtjev za revidiranjem povijesnih udžbenika, te ponovnog postavljanja uništenih antifašističkih spomenika, izvijestio je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, nakon današnje, za javnost zatvorene sjednice Odbora.

Šeks je najavio da će 60. obljetnicu pobjede Sabor obilježiti svečanim prijamom, na kojem će se uzvanicima - sudionicima NOB-a, predstavnicima Vlade i zastupnicima, predsjednik Sabora obratiti prigodnim govorom, u kojem će još jednom podsjetiti da je antifašizam ugrađen u temelje hrvatskog Ustava.

Šeks je osudio podmetanja eksplozivnih naprava koja su se, u protekla dva dana, dogodila u Vukovaru i Trpinji, kao i sve druge zločine.

Policiju i druga nadležna tijela pozvao je da učine sve kako bi što skorije otkrila i kaznila počinitelje, jer bi se, smatra, ti događaji u protivnom mogli negativno odraziti na ukupne međunacionalne odnose u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙