FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 19. svibnja

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 19. svibnja.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 19. svibnja.

ZAGREB - Nastavak 14. sjednice Hrvatskoga sabora. Po dnevnom redu, pred zastupnicima bi se mogao naći, među ostalim, prijedlog novoga zakona o lovstvu, koji uređuje gospodarenje lovištima i divljači. Prijedlog novoga zakona o lovstvu Vlada je već bila poslala u Hrvatski sabor, ali ga je, nakon upozorenja da je prijedlog prepun nedostataka, poslala na dorađivanje. Zastupnici bi mogli raspravljati i o Prijedlogu zakona o zaštiti prirode i o sredstvima za zaštitu bilja te izmjenama Zakona o upravnim sredstvima. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader susrest će se s predsjednikom Uprave Microsofta EMEA i višim potpredsjednikom Microsofta Jean-Philippeom Courtoisom. Fotoreporteri i TV-snimatelji mogu snimiti početak sastanka nakon kojega su predviđene izjave za medije. (9,15 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Radni sastanak predstavnika svih hrvatskih udruga branitelja iz Domovinskoga rata pod pokroviteljstvom Udruge VIDDRA (Vojni invalidi i dragovoljci Domovinskoga rata) u vezi akcije "Ne ponovilo se generale", kojoj je cilj pomoć u izgradnji kuće obitelji Gotovina u Pakoštanima. (11 sati, prostorije Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata, Trg hrvatskih velikana 2/2).

ZAGREB - Znanstveni skup povodom 190. obljetnice rođenja i 100. obljetnice smrti đakovačkoga biskupa Josipa Jurja Strossmayera, utemeljitelja i pokrovitelja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Na skupu u organizaciji HAZU uvodno će o Strossmayerovu životu i djelu izlagati akademik Hodimir Sirotković a akademik Nikša Stančić o Strossmayeru u kontekstu hrvatske i europske politike. (9 sati, palača HAZU, Zrinjevac 11).

ZAGREB - Predstavljanje knjige akademika Ivana Supeka "Haaški protokoli" u sklopu 2. zagrebačkog sajma knjiga što se u Profil Megastoreu održava od 17. do 28. svibnja. (19 sati, Profil Megastore, Bogovićeva 7).

ZAGREB - Otvorenje izložbe posljednjega ciklusa slika akademika Ede Murtića nastalih tijekom 2003. i 2004. godine. Bit će izloženo tridesetak radova pretežito većega formata predstavljenih prošle godine na izložbi u Beču. Izložba će biti otvorena do 26. lipnja. (19 sati, Umjetnički paviljon, Tomislavov trg 22).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙