FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor treba omogućiti istraživanje istine o Bleiburgu i Križnom putu

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - S posljednje sjednice skupa"Bleiburška tragedija i Hrvatski križni put 1945." upućeno je pismozahvalnosti pokrovitelju s molbom da Hrvatski sabor omogućiistraživanja istine o Bleiburgu i Križnom putu i pripomogne uobilježavanju gubilišta.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - S posljednje sjednice skupa "Bleiburška tragedija i Hrvatski križni put 1945." upućeno je pismo zahvalnosti pokrovitelju s molbom da Hrvatski sabor omogući istraživanja istine o Bleiburgu i Križnom putu i pripomogne u obilježavanju gubilišta.

Udruga "Hrvatski križni put" u suradnji s udrugom "Počasni bleiburški vod" u povodu 60. obljetnice bleiburške tragedije priredila je Međunarodni znanstveno-stručni skup "Bleiburška tragedija ili Hrvatski križni put 1945.", koji je održan 11., 12. i 13. svibnja u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa. Na skupu je sudjelovalo 40 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Dio izlaganja iz Zagreba bit će predstavljen 17. svibnja u Beču i 19. svibnja u Sarajevu, stoji u priopćenju za javnost koji su potpisali predsjednik Znanstveno-stručnog odbora akademik Dubravko Jelčić i predsjednica Udruge "Hrvatski križni put" Katica Miloš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙