FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori Irana i EU-a sljedećeg tjedna odlučujući

TEHERAN, 22. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnici Europskeunije (Njemačka, Francuska, Velika Britanija) i Irana trebali bi sesljedećeg tjedna sastati na ključnim pregovorima o nuklearnojbudućnosti Teherana koji bi u slučaju neuspjeha mogli dovesti Teheranpred Vijeće sigurnosti UN-a.
TEHERAN, 22. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnici Europske unije (Njemačka, Francuska, Velika Britanija) i Irana trebali bi se sljedećeg tjedna sastati na ključnim pregovorima o nuklearnoj budućnosti Teherana koji bi u slučaju neuspjeha mogli dovesti Teheran pred Vijeće sigurnosti UN-a.

Ti će pregovori Irana i Europske unije (EU) pokazati mogu li dvije strane postići sporazum o nuklearnim aktivnostima Teherana, izjavio je u nedjelju iranski ministar vanjskih poslova Hamid Reza Asefi.

"Sastanak u Ženevi pokazat će možemo li se dogovoriti s Europljanima", rekao je Asefi na konferenciji za novinare. "Iran više neće tolerirati politička odugovlačenja i traženja isprika", dodao je.

Iran je uoči najavljenih pregovora u srijedu zaprijetio da će nastaviti s pretvaranjem urana u gorivo koje se može koristiti za pokretanje nuklearnih reaktora ili za proizvodnju atomskog oružja.

EU je, pak, najavila da će poduprijeti američki zahtjev da se Iran prijavi Vijeću sigurnosti radi uvođenja sankcija ako Teheran nastavi nuklearne aktivnosti suspendirane u studenom prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙