FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: Ovogodišnja "Norijada" prošla s manje izgreda od prethodnih

ZAGREB, 21. svibnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja tradicionalna uličnapovorka maturanata, "norijada", u Zagrebu je prošla s manje izgreda ipričinjenih šteta nego proteklih nekoliko godina, izvijestila je danasPolicijska uprava zagrebačka (PUZ).
ZAGREB, 21. svibnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja tradicionalna ulična povorka maturanata, "norijada", u Zagrebu je prošla s manje izgreda i pričinjenih šteta nego proteklih nekoliko godina, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Policija je privela ukupno 44 maturanta, koji su prijavljeni uglavnom zbog narušavanja javnog reda i mira, kod dva maturanta pronađen je po jedan smotak marihuane, a u četiri slučaja pružena im je pomoć zbog alkoholiziranosti.

Ove je godine tijekom "norijade" oštećeno 11 tramvaja, jedan autobus ZET-a te jedno tramvajsko stajalište i semafor, ali se ne može točno reći kolika je materijalna šteta počinjena dok to ne utvrdi ZET.

U usporedbi s protekle tri godine, manje je izgreda. Primjerice, lani je oštećeno 27 tramvaja, preklani 24, a prije tri godine 28 tramvaja, rečeno je na konferenciji za novinare PUZ-a.

Policija je sinoć oko 22,30 zabilježila i sukob skupine od sedam-osam maturanata s dvojicom mladića u tramvaju br. 5, na raskrižju Savske i Vukovarske. Jedan od dvojice mladića dobio je udarac bocom u glavu te je prevezen u Kliniku za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je riječ o lakšoj ozljedi (posjekotini).

Zagrebačka policija ističu kako je zadovoljna jučerašnjom "norijadom" jer 40-ak privedenih i nije tako veliki broj s obzirom da je u povorci sudjelovalo oko četiri tisuće maturanata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙