FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 21. svibnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

RIJEKA - U punionici naftnih derivata u Rafineriji Šoići pokraj Rijeke u petak u 15,40 sati eksplodirala je autocisterna prilikom punjenja, a dvije su osobe ozlijeđene, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Ozlijeđeni su prevezeni u riječki Klinički bolnički centar. Jedan je zadobio opekline od I. do III. stupnja na 70 posto površine tijela, a drugi je otrovan dimom i slomljen mu je gležanj, izvijestili su iz Hitnog odjela riječkog KBC-a. Požar izazvan eksplozijom ubrzo su lokalizirali vatrogasci Rafinerije.

ZAGREB - Nagrade Hrvatske turističke zajednice "Zlatna penkala" za 28 stranih turističkih novinara iz 16 zemalja, koji su svojim objavljenim medijskim prilozima pridonijeli promociji hrvatskog turizma u zemljama iz kojih dolaze, uručene su u petak na svečanosti u Ilirskoj dvorani Narodnog doma u Zagrebu. Nagrade, koje su ove godine dodijeljene prvi put, novinarima su uručili potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta te direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić. Nagrade je HTZ ustanovio kako bi se na taj način zahvalili stranim novinarima na brojnim afirmativnim tekstovima, televizijskim i radijskim reportažama o Hrvatskoj i njezinu turizmu.

ZAGREB - Zagrebačka policija privela je u petak 40-ak sudionika tradicionalne povorke maturanata - "Norijade" zbog nekoliko tuča i oštećenja tramvaja koje su privedeni počinili u alkoholiziranome stanju, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Uz napomenu da se još ne može točno reći o kolikoj se materijalnoj šteti radi, u policiji su oko 23 sata rekli da 40-ak privedenih i nije tako veliki broj s obzirom na činjenicu da je u "Norijadi" sudjelovalo oko četiri tisuće maturanata.

ZAGREB - Predstavama Etude No. 1. Chorale ugledne kanadske autorice Marie Chouinard u petak je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu otvorena 22. Tjedan suvremenog plesa. Na tom festivalu okupile su se recentne plesne grupe iz Kanade, SAD-a, Alžira, Francuske, Velike Britanije, Italije, Danske, Njemačke, Nizozemske, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Do 30. svibnja bit će izvedeno 16 predstava, a festival će završiti predstavom vodećeg plesnog umjetnika Josefa Nadja.

ZAGREB - Dugogodišnja članica Dramskog kazališta "Gavella" Vlasta Knezović proslavila je u petak na sceni toga kazališta 35. godina umjetničkog rada. U gotovo dvosatnom programu brojni posjetitelji su mogli vidjeti veliki raspon njezinih uloga u dramskim predstavama, televizijskim serijama i na filmovima, a za tu je prigodu objavljena i njezina glumačka monografija pod nazivom "Jedna srna među tigrovima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙