FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Franić: Promjene u zadarskoj policiji nemaju veze s Gotovinom

ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ravnatelj policije Ivica Franićizjavio je danas da premještaji u PU zadarskoj nemaju veze sa slučajemhaškog bjegunca generala Ante Gotovine, te da su kadrovske promjene upolicijskim upravama u nadležnosti načelnika tih uprava, a neRavnateljstva policije.
ZAGREB, 28. travnja 2005. (Hina) - Ravnatelj policije Ivica Franić izjavio je danas da premještaji u PU zadarskoj nemaju veze sa slučajem haškog bjegunca generala Ante Gotovine, te da su kadrovske promjene u policijskim upravama u nadležnosti načelnika tih uprava, a ne Ravnateljstva policije.

Na upit što može reći o smjeni više od stotine policajaca u Zadru, o čemu piše današnji tisak, Franić je rekao kako "to u svakom slučaju nema veze s Gotovinom". Dodao je da su za eventualne smjene i kadrovske promjene u policijskim upravama najodgovorniji načelnici tih uprava koji, kako je rekao, u tome imaju "odriješene ruke".

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun kazao je kako je u PU zadarskoj u posljednih godinu dana bilo 147 premještaja te da nije riječ o smjenama, već normalnom funkcioniraju policije i odlukama koje su u nadležnosti načelnika policijskih uprava.

U tisku je danas objavljeno da je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u utorak u Luxembourgu, u razgovoru s Radnom skupinom EU-a za procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom, spomenula kako je izuzetno važna vijest smjena više od stotine policajaca u Zadru, ali je upozorila da taj udarac mreži Gotovininih pomagača nije otišao tako daleko da pogodi i ljude koji su na višim pozicijama u strukturama vlasti.

Na konferenciji za novinare na kojoj su čelnici policije objavili podatke o kriminalitetu u državi, stanju sigurnosti i radu policije u prvom tromjesečju ove godine, ravnatelj policije nije želio komentirati najave iz Vlade da će u MUP-u uslijediti nove smjene, kao ni slučaj odbjeglog Hrvoja Petrača, u odsutnosti osuđenog na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Na upit surađuje li policija s drugim institucijama u nastojanjima da se Petrača dovede iz Izraela u kojemu se navodno krije, Franić je samo kratko izjavio da policija i u tom slučaju, kao i u slučaju Gotovina, radi po zakonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙