FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: policija će snimati "Norijadu"

ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija danas jenajavila da će zbog mogućih uništavanja imovine i nereda snimati"Norijadu", tradicionalnu uličnu povorku maturanata, koja će se ovegodine u Zagrebu održati u petak, 20. svibnja.
ZAGREB, 18. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija danas je najavila da će zbog mogućih uništavanja imovine i nereda snimati "Norijadu", tradicionalnu uličnu povorku maturanata, koja će se ove godine u Zagrebu održati u petak, 20. svibnja.

"Svi sudionici "Norijade" koji će činiti kažnjiva djela, narušavati javni red i mir, vrijeđati javni moral ili će svojim ponašanjem ugrožavati sigurnost građana i imovine, bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju", poručio je maturantima zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

Dodao je da bi se maturanti, kao i prošle godine, u petak trebali okupiti oko 11 sati na Trgu bana Jelačića, odakle će oko podneva organizirano krenuti prema jarunskom jezeru.

Povorka maturanata kretat će se llicom, Frankopanskom i Savskom cestom, a zatim ispod nadvožnjaka Savskog mosta, Jarunskom do ŠRC-a Jarun.

Početak središnjeg zabavnog programa na Jarunu predviđen je za 14 sati, a završetak programa i razilazak maturanata oko 22 sata.

U policiji ističu da je za potrebe proslave organizator, odnosno Gradski ured za obrazovanje i šport, angažirao redarsku službu i osigurao ekipe hitne medicinske pomoći, spasioce i vatrogasce.

Za sigurnost građana i njihove imovine tijekom "Norijade" ipak će se brinuti "dovoljan broj policijskih službenika", kazao je Novak. Na ulicama će biti i povećan broj prometnih policajaca koji će, po potrebi, regulirati i selektivno zatvarati promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙