FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki maturanti otplesali quadrillu

OSIJEK,20. svibnja 2005.(Hina) - Osijek je jedini grad u Hrvatskoj čijisu maturanti danas u podne, u isto vrijeme kada i drugi njihovivršnjaci u Sloveniji, Mađarskoj, Austriji te Srbiji i Crnoj Gori,otplesali dvorski ples quadrillu, čime su obilježili završetaksrednjoškolskog obrazovanja.
OSIJEK,20. svibnja 2005.(Hina) - Osijek je jedini grad u Hrvatskoj čiji su maturanti danas u podne, u isto vrijeme kada i drugi njihovi vršnjaci u Sloveniji, Mađarskoj, Austriji te Srbiji i Crnoj Gori, otplesali dvorski ples quadrillu, čime su obilježili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

U Kapucinskoj ulici u središtu Osijeka oko 900 maturanata, odjevenih u crne i narančaste majice i s kišobranom kao rekvizitom, dočaralo je francuski dvorski ples izvođenjem četiriju zadanih slika uz još jednu koju su sami kreirali. Ples je vodio ceremonijal-majstor koji se nalazio na balkonu obližnjeg hotela Royal, a slika iz Osijeka vidjet će se i u drugim europskim gradovima u kojima su maturanti danas otplesali quadrillu.

Osječki maturanti ujedno konkuriraju za obaranje rekorda u broju sudionika plesača quadrille.

U Osječko-baranjskoj županiji danas se iz 30 srednjih škola oprašta oko 4000 maturanata, a u samom Osijeku oko 2200. Osječku "norijadu" i ples quadrillu organizirali su Ured za društvene djelatnosti Osječko-baranjske županije i Poglavarstvo grada Osijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙