FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mičić: inozemni mediji puno pridonijeli hrvatskom turizmu

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski turizam i njegovi uspješnirezultati u zadnjih nekoliko godina, slično kao i u drugim zemljama,uvelike ovise o medijskoj podršci, a inozemni su mediji punopridonijeli da se Hrvatska pozicionira kao jedna od kvalitetnijihturističkih destinacija u svijetu.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski turizam i njegovi uspješni rezultati u zadnjih nekoliko godina, slično kao i u drugim zemljama, uvelike ovise o medijskoj podršci, a inozemni su mediji puno pridonijeli da se Hrvatska pozicionira kao jedna od kvalitetnijih turističkih destinacija u svijetu.

Istaknuo je to državni tajnik za turizam pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić obraćajući se okupljenim na današnjem skupu u zagrebačkom Hotelu Sheraton, održanom uoči večerašnje dodjele godišnjih nagrada "Zlatna penkala" stranim turističkim novinarima.

U Zagreb je povodom te dodjele došlo 28 turističkih novinara iz 16 zemalja nominiranih za tu nagradu, koju je ove godine ustanovila Hrvatska turistička zajednica (HTZ) za najbolji inozemni medijski objavljeni materijal o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi.

Zahvalivši im na njihovim objavama o Hrvatskoj Mičić je dodao da se u hrvatski turizam, obnovu hotela, infrastrukturu i općenito kvalitetu ponude sve više ulaže, istaknuvši ovogodišnja ulaganja od oko 3 milijarde kuna.

Stranim se novinarima zahvalio i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, naglasivši da je Hrvatska općenito u oglašavanje i promociju ove godine uložila 6,02 milijuna eura. Ove će godine, dodao je, HTZ u svijetu održati više od 50 press konferencija, dok će za studijska putovanja i suradnju s novinarima izdvojiti 27 posto više sredstava nego lani, odnosno 3,8 milijuna kuna.

Tijekom prošle godine Hrvatsku je u organizaciji HTZ-a posjetilo 800 stranih novinara iz 24 zemlje. Procijenjena vrijednost njihovog objavljenog pisanog materijala, istaknuo je Bulić, je oko 55 milijuna eura, a objavljenih TV i radio reportaža oko 45 milijuna eura.

Nagrade/zahvalnice "Zlatna penkala" dobit će svih 28 nominiranih stranih novinara, dok će dvojica od njih dobiti i "Zlatnu penkalu Grand prix", i to za najbolji tiskani materijal odnosno za najbolju TV ili radio emisiju.

Nagrade će novinarima na večerašnjoj svečanosti u Narodnom domu u Zagrebu uručiti hrvatski premijer Ivo Sanader, a inozemni turistički novinari osim Zagreba do 23. svibnja će tijekom svog posjeta Hrvatskoj obići i Hrvatsko zagorje.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙