FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj idući tjedan 20-ak stranih turističkih novinara

ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatsku će idući tjedan stići20-ak inozemnih turističkih novinara nominiranih za godišnju nagradu"Zlatna penkala", koju je ove godine ustanovila Hrvatska turističkazajednica (HTZ) za najbolji inozemni objavljeni tekst, reportažu,prilog ili emisiju o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi.
ZAGREB, 13. svibnja 2005. (Hina) - U Hrvatsku će idući tjedan stići 20-ak inozemnih turističkih novinara nominiranih za godišnju nagradu "Zlatna penkala", koju je ove godine ustanovila Hrvatska turistička zajednica (HTZ) za najbolji inozemni objavljeni tekst, reportažu, prilog ili emisiju o Hrvatskoj i njenoj turističkoj ponudi.

Nominirani inozemni turistički novinari za tu nagradu u Hrvatskoj će, kako su izvijestili iz Glavnog ureda HTZ-a, boraviti od 19. do 23. svibnja, a osim Zagreba posjetit će i hrvatsko Zagorje.

Svečana dodjela prvih godišnjih nagrada "Zlatna penkala" održat će se 20. svibnja u Zagrebu, a kako se doznaje iz HTZ-a, dobit će je dvoje od 28 nominiranih stranih novinara, u kategorijama najbolji tiskani materijal i najbolja TV ili radio emisija. Svi nominirani će pak dobiti plaketu-zahvalnicu.

Uoči svečane dodjele nagrada održat će se i HTZ-ova novinska konferencija, na kojoj će osim inozemnih novinara sudjelovati i predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Godišnju nagradu "Zlatna penkala" za inozemne turističke novinare HTZ je ustanovio zbog značajnog doprinosa stranih medija ukupnom razvoju i promociji hrvatskog turizma na inozemnim tržištima u zadnjih nekoliko godina. Osim toga, time HTZ želi istaknuti i vrijednosti profesionalnog pristupa pisanju o Hrvatskoj te pokazati koliko to cijeni.

Nominacije stranih novinara za tu nagradu predlažu direktori inozemnih predstavništava i ispostava HTZ-a.

Po podacima HTZ-a Hrvatsku je prošle godine u njihovoj potpunoj organizaciji posjetilo 546 stranih novinara, dok su u dolasku još njih 200 bili suorganizatori.

Procijenjena vrijednost (medijska evaluacija) ukupno objavljenih pisanih, televizijskih i radio materijala stranih medija o Hrvatskoj i njenom turizmu za prošlu je godinu, po HTZ-u, iznosila 737 milijuna kuna.

HTZ je pak prošle godine za studijska putovanja i suradnju s novinarima izdvojio 3 milijuna kuna, dok je ove godine za to planiran 27 posto veći iznos, odnosno 3,8 milijuna kuna.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙